BOMBA cu CEAS in COALIȚIE. PSD suspectează că Tăriceanu se PREGĂTEȘTE pentru COTROCENI!

Declarația zilei de ieri! Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că România nu este pregătită să preia președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Afirmațiile liderului ALDE au stârnit rumoare. Atât colegii de coaliție, cât și europarlamentarii români consideră că temerile liberal democratului nu sunt întemeiate. Unul dintre cei mai cunoscuți europarlamentari, Victor Boștinaru, spune că în declarația lui Tăriceanu se profilează un candidat prezidențial.

Un avertisment dur vine din partea liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu două luni înainte ca România să preia președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Acesta spune că, în contextul scandalurilor politice, exercitarea acestei funcții devine foarte dificilă, chiar imposibilă. „Trebuie spus că în condițiile războiului politic total din aceste luni, România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE.
Este un avertisment în al doisprezecelea ceas pe care îl adresez cu responsabilitate tuturor oamenilor politici, în special Președintelui României și liderilor partidelor parlamentare din opoziție”, a scris, joi dimineața, Tăriceanu pe Facebook.

„Cine crede că liderii europeni vor fi înțelegători când în an electoral, oamenii politici de la București se vor război se înșeală. România deja pierde teren și va avea enorm de pierdut dacă lucrurile nu se schimbă de urgență.

Dacă Președintele și partidele de opoziție vor continua să nege evidența protocoalelor nelegale și abuzurilor și vor refuza orice dialog pentru ca România să meargă înainte, atunci vom rata o mare șansă pe care o avem de a ne impune vocea la nivelul Uniunii Europene. Vom continua să fim trimiși la colț de către liderii europeni care înțeleg mult mai bine jocurile politice și diplomatice și acționează în interesul propriilor țări”, a afirmat președintele liberal-democraților.

Călin Popescu Tăriceanu a adăugat acordul propus de ALDE este „unul din ultimele trenuri, dacă nu ultimul în ceea ce privește gestionarea cu succes a președinției Uniunii Europene.”

Guvernul este în grafic

Declarațiile de pace ale liderului ALDE au stârnit alte patimi. Unii politicieni spun că exagerează, că a intrat deja în campanie pentru alegerile prezidențiale de anul viitor. Premierul Viorica Dăncilă a încercat să împace lucrurile cu o declarație diplomată.

Ea a spus că Guvernul este în grafic cu pregătirile pentru preluarea Preşedinţiei rotative a Consiliului UE iar afirmaţiile liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, pe această temă se refereau la dezbinarea dintre partidele politice.

„Noi suntem în grafic, suntem pregătiţi, dar, repet, problema care este ridicată de domnul Tăriceanu se referă la această dezbinare şi la această lipsă de consens în cadrul partidelor politice. Pentru a avea o Preşedinţie de succes, aşa cum ne dorim cu toţi, cred că trebuie să existe un consens şi între partidele politice şi între instituţii”, a declarat Dăncilă.

Loading...