BOMBA lui RAED ARAFAT despre MITINGUL DIASPOREI. Ce a declarat ÎN FAȚA PROCURORILOR

La ieșirea de la Parchetul General, Secretarul de Stat, Raed Arafat, a declarat că a dat explicații procurorilor de la Parchetul General cu privire la protestul din 10 august, din Piața Victoriei.

La ieșirea de la audierile procurorilor de la Parchetul Militar, Raed Arafat a declarat că ISU nu a divulgat informații despre protestatarul decedat, ci a făcut precizări din motiv că în spațiul public erau apărute informații despre condiția fizică a acestuia.

Arafat a mai declarat că ISU a făcut public doar motivul pentru care s-a prezentat la punctul de prim ajutor.

Acesta a făcut precizări și despre ziua de 10 august, spunând că și personalul structurilor de siguranță aflate în piață a fost expus gazelor lacrimogene.
Arafat a spus că propunerea de suplimentare a numărului de ambulanțe prezente în piață a venit de la inspectorul șef pentru Situații de Urgență din București și s-a decis suplimentarea treptată a acestora.
El a mai spus că înițial au existat 17 echipațe cu 3 medici iar suplimentarea s-a făcut treptat până s-a ajuns la numărul de 35 de echipaje cu 10 medici.

Raed Arafat a mai adăugat că nu a avut informații despre pregătirea unei lovituri de stat.

În această dimineață, familia lui Ilie Gâzea, protestatarul care a decedat după mitingul din 10 august, a depus la Parchetul de pe lângă ÎCCJ o plângere prin care solicită stabilirea vinovațiilor.
Totodată, avocatul familiei a declarat că va fi depusă o plângere pentru încălcarea datelor private de către ISU.

Loading...