BREAKING NEWS. Fost MINISTRU al JUSTITIEI spune ca PSD ar pregati O LOVITURA de STAT!

PSD pregăteşte o lovitură de stat împotriva ordinii de drept, a declarat la RFI europarlamentarul Monica Macovei. Fostul ministru al Justiţiei spune în contextul scandalului DNA că procurorii asupra cărora planează unele suspiciuni trebuie anchetaţi, dar că deciziile nu se iau la PSD.

Monica Macovei crede că „de duminică încoace asistăm la o înscenare făcută tocmai ca să se ajungă la această decizie, care este politică, de demitere a doamnei Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef DNA. Sigur că sunt probleme la DNA Ploieşti, dar trebuie să nu uităm că în această înscenare actorii principali au fost inculpaţi, trimişi în judecată, persoane anchetate, familia Cosma de pildă are termen chiar în februarie (…). Deci discutăm de penali care practic pregătesc lucruri îngrozitoare, cum ar fi desfiinţarea DNA”.

În opinia sa, „PSD a rămas un partid-stat şi face schimbări în justiţie pe criterii politice, încalcă separaţia puterilor în stat, încalcă Constituţia şi practic arată că e un partid bolnav, care nu poate să ne ţină în democraţie, dimpotrivă, ne scufundă, e ca o piatră de moară de gâtul democraţiei din România”.

Fostul ministru al Justiţiei consideră că „Inspecţia Judiciară a CSM trebuia să-l verifice imediat, să declanşeze investigaţii cu privire la acest procuror Onea şi împotriva tuturor celor care ar fi implicaţi (…), dar în nici un caz nu se iau deciziile la partid”.

Sursa:stiripesurse.ro

Loading...