BREAKING NEWS international. DECIZIA care poate porni al Treilea Război Mondial: Consilierul lui TRUMP face un ANUNT CRUCIAL


După ce ambasadoarea Franţei în Israel a avertizat cu privire la izbucnirea unui război cu Iranul, John Bolton, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui SUA, a declarat că Donald Trump nu a luat încă o decizie în legătură cu soarta acordului nuclear iranian, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Nu există încă o decizie în legătură cu acest subiect”, a afirmat Bolton, intervievat la canalul Fox în timp ce Trump ar trebui să anunţe până la 12 mai, aşa cum a promis în repetate rânduri, că „rupe” acest text semnat în iulie 2015 după negocieri dificile.

Preşedintele american „are în vedere cu siguranţă examinarea” propunerii omologului său francez Emmanuel Macron cu privire la deschiderea de negocieri asupra unui nou acord lărgit, a adăugat el.

Macron a propus la începutul acestei săptămâni preşedintelui american să păstreze acordul iniţial ce ar deveni primul dintre „cei patru piloni” ai unui viitor text. Ceilalţi „piloni” se referă la post-2025, când anumite clauze privind activităţile nucleare vor expira, dar de asemenea la rachetele foarte controversate ale Teheranului şi rolul său considerat „destabilizator” în regiune.

Noul şef al diplomaţiei americane, Mike Pompeo, se întâlneşte în acest weekend cu liderii saudiţi şi apoi israelieni pentru a-i informa cu privire la planurile preşedintelui Donald Trump în legătură cu acordul nuclear iranian.

Ambasadoarea Franței în Israel, Hélène Le Gal, a avertizat că dacă SUA se retrage din acordul cu Iranul pe tema înarmării nucleare, atunci probabil că și Teheranul va proceda la fel, ceea ce ar putea duce la declanșarea unui război.

 

Loading...