BREAKING NEWS international. Tensiuni FĂRĂ PRECEDENT la Summit-ul NATO: Trump a amenințat cu ieșirea SUA din NATO


Discuții aprinse între liderii NATO la Summit-ul de la Bruxelles. Contradicțiile dintre oficialii reuniți în Capitala Belgiei sunt atât de mari încât, președintele american Donald Trump ar fi amenințat inclusiv cu ieșirea SUA din Alianța Nord-Atlantică în cazul în care celelalte state membre nu cresc ”imediat” bugetele pentru apărare, informează agenția germană de presă DPA, potrivit Bloomberg.

Informația este însă dezmințită de jurnaliștii de la Reuters, care titrează că ”Trump nu a amenințat cu retragerea din NATO”.
Reuniunea la nivel înalt de la Bruxelles se desfășoară într-o atmosferă extrem de tensionată, în condițiile în care liderul de la Casa Albă cere tot mai insistent ca fiecare membru al Alianței să atingă ținta de 2% din PIB pentru apărare.

Marți, Donald Trump a şocat pe toată lumea după ce în cursul unei întrevederi cu secretarul NATO a declarat că Germania este controlată de Rusia. Afirmaţiile vin după ce anterior a cerut ţărilor din Alianţa Nord-Atlantică care nu îşi respectă angajamentul privind cheltuielile militare să îşi plătească restanţele către Statele Unite. Angela Merkel a venit imediat cu replica. Germania poate lua ”decizii independente”, a afirmat cancelarul german, respingând criticile preşedintelui american Donald Trump, care acuză Berlinul că ”îmbogăţeşte” Rusia şi că nu contribuie suficient la eforturile militare ale NATO.

Printr-un anunț făcut pe Twitter, Donald Trump a cerut chiar creșterea cheltuielilor până la 4% din PIB pentru toate statele membre NATO.

Loading...