BREAKING NEWS. JURNALIST RUS care a dezvăluit prezenţa mercenarilor în Siria, MORT în condiţii misterioase


Un jurnalist rus care a făcut o investigaţie amplă despre mercenarii din Siria a murit în urma unei căderi misterioase. Tânărul a căzut în gol de la etajul 5 al blocului în care locuia.

Maxim Borodin, 31 de ani, a murit pe patul de spital din cauza rănilor provocate de misterioasa cădere de la balcon. A căzut de la etajul 5 al blocului din Ecaterinburg, unde avea apartamentul.

Anchetatorii ruşi spun că nu a fost găsit niciun bilet de adio, care să dea impresia unei sinucideri. De asemenea, nu există urme care să dovedească faptul că a fost o crimă, mai susţine investigaţia. Moartea e tratată mai degrabă ca un accident.

Un prieten al lui Borodin spune însă că, cu o zi înaintea tragediei, oameni din securitatea rusă au fost văzuţi în apropierea apartamentului său.
Redactorul-şef al ziarului Novyy Den, unde lucra jurnalistul afirmă că e puţin probabil ca moartea lui Maxim Borodin să fie un accident. În plus, spune el, nu existau motive pentru o sinucidere.

Ce a anchetat Maxim Borodin
Jurnalistul a scris recent despre mercenarii ruşi din Siria, cunoscuţi drept „Grupul Wagner”. Maxim Borodin a dezvăluit moartea a numeroşi mercenari, într-o confruntare cu trupele americane, pe 7 februarie.

Incidentul a fost menţionat zilele trecute şi de Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, care a spus că sute de ruşi au fost omorâţi într-un bombardament american în Siria.

Borodin a scris că 3 dintre cei ucişi proveneau din regiunea Sverdlovsk, din Urali, unde se află şi oraşul său, Ecaterinburg. Potrivit BBC, jurnalistul a investigat şi scandaluri care au afectat imaginea scenei politice din Rusia.

Sursa:observator.tv

Loading...