BREAKING NEWS. ONU: SUA, pregătite de NOI LOVITURI în cazul unui atac chimic in Siria


ATACUL DIN SIRIA. America își reia poziția de jandarm mondial. Peste 120 de rachete au fost lansate noaptea trecută de pe nave şi avioane din Marea Mediterană asupra depozitelor de arme chimice siriene. Atacul a fost coordonat de Donald Trump de la Casa Albă și a beneficiat și de susținerea Marii Britanii și a Franței. UPDATE. Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite se reuneşte chiar la această oră, la cererea lui Vladimir Putin.

ATACUL DIN SIRIA. UPDATE, ORA 19.40: Statele Unite sunt pregătite să declanşeze noi lovituri în cazul unui alt atac chimic în Siria, a avertizat ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, în cadrul reuniunii de urgenţă a Consiliul de Securitate, transmit Reuters şi AFP.

‘Suntem încrezători că am afectat serios programul de armament chimic al Siriei. Suntem pregătiţi să menţinem această presiune, dacă regimul sirian este suficient de nebun să ne testeze voinţa’, a declarat Nikki Haley.

‘Dacă regimul sirian foloseşte din nou acest gaz otrăvitor, Statele Unite sunt pregătite să lovească din nou’, a afirmat ambasadoarea.

UPDATE, ORA 18: Rusia a propus un proiect de rezoluţie în Consiliul de Securitate al ONU în care cere condamnarea ”agresiunii împotriva Republicii Arabe Siriene de către SUA şi aliaţii lor cu încălcarea dreptului internaţional şi a Cartei ONU”, transmit Reuters şi AFP.

La întrunire participă ambasadorii statelor membre NATO, dar şi Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei.

”Va fi o întâlnire a Consiliului Nord-Atlantic în această după-amiază. Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite vor informa aliaţii despre acţiunile luate în Siria”, a precizat un oficial NATO.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a afirmat anterior că sprijină acţiunile militare efectuate de Statele Unite, Mare Britanie şi Franţa împotriva unor ţinte asociate capabilităţilor de arme chimice ale regimului din Siria, se arată într-un comunicat postat pe site-ul organizaţiei de securitate.

„NATO a condamnat în mod constant utilizarea continuă a armelor chimice de către Siria drept o încălcare clară a normelor şi acordurilor internaţionale. Folosirea de arme chimice este inacceptabilă, şi cei responsabili trebuie traşi la răspundere” , a declarat Stoltenberg.

Sursa:realitatea.net