BREAKING NEWS. SCANDAL pe mutarea ambasadei la Ierusalim – Ambasadorul Palestinei în România, rechemat la Ramallah


Ambasadorul Palestinei în România, Excelenţa Sa Fuad Kokaly, a fost rechemat miercuri dimineaţa la Ramallah pentru consultări, informează ambasada statului Palestina în România, în exclusivitate pentru AGERPRES.

Ambasadorul Fuad Kokaly va părăsi România în această seară, potrivit sursei citate.
Conducerea palestiniană din Cisiordania ocupată a anunţat miercuri că-şi recheamă ambasadorii din patru state membre ale Uniunii Europene – între care şi România – care au trimis reprezentanţi la ceremonia israeliano-americană de deschiderea a Ambasadei Statelor Unite la ierusalim, relatează AFP, conform news.ro.

Cele patru ţări vizate sunt Austria, Ungaria, Cehia şi România, a anunţat Ministerul de Externe al Aautorităţii Palestiniene.

În afară de Iran şi comerţ, Cei 28 vor discuta miercuri seara, la Sofia, la o cină înainte de summitul de joi cu şase ţări din Blacani, despre evenimentele din Fâşia Gaza, care sunt legate de ”problema mai vastă a consecinţelor deciziilor lui Donald Trump”, a subliniat un oficial european de rang înalt.

UE a îndemnat toate părţile la ”cea mai mare reţinere” în urma violenţelor între palestinieni şi militari israelieni în manifestaţii, în Fâşia Gaza, contra inaugurării Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim.

Unitatea europeană nu este fără falie în acest subiect – aşa cum a arătat-o blocarea de către Cehia, Ungaria şi România a unei declaraţii europene care critica transferul Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim.

Loading...