BREAKING NEWS. WhatsApp anunţă o MĂSURĂ DRASTICĂ. Impact global

Începând cu luna mai 2018, WhatsApp va interzice utilizatorilor din Uniunea Europeană cu vârsta sub 16 ani să utilizeze platforma.

În prezent, limita minimă de vârstă este de 13 ani, iar începând din mai 2018, aplicaţia, care este deţinută de Facebook, va cere utilizatorilor să-şi confirme vârsta atunci când li se va cere să accepte noi condiţii pentru serviciu.

Această măsură a fost luată de introducerea în UE, începând cu 25 mai, a unui regulament privind protecţia generală a datelor, relatează BBC, citat de Mediafax.

Jurnaliștii de la BBC scriu că regulamentul UE privind protecţia generală a datelor (GDPR) va oferi oamenilor un control mult mai mare asupra modului în care companiile utilizează informaţiile lor, iar aceştia vor avea, de asemenea, dreptul de a şterge datele cu caracter personal.

De asemenea, aceasta include norme specifice pentru a proteja copiii de colectarea de datele personale în scopuri de marketing sau de crearea unor profiluri de utilizator.

WhatsApp, care s-a confruntat cu o monitorizare a practicilor de partajare a datelor în trecut, a declarat că mutarea acesteia ar ajuta la atingerea „noilor standarde ridicate de transparenţă” în UE, însă cu toate acestea aplicaţia intenţionează să-şi menţină limita de vârstă la 13 ani în restul lumii.

Loading...