CAMPION ROMÂN, ASASINAT în UNGARIA. Istoria fără SFÂRȘIT a CIOCNIRILOR SÂNGEROASE dintre SPORTIVI și INTERLOPI

În noaptea de sâmbătă spre duminică s-a consumat, la Brăila, un nou episod dintr-un sinistru război, cu multe victime, între sportivi și interlopi.

Doi americani de culoare, baschetbaliști la clubul brăilean Cuza Sport, au fost atacați, de mai mulți indivizi, în timp ce se aflau pe terasă „Music Pub” din Grădina Mare, în zona centrală a orașului. Daniel Gabriel Husein, poreclit Dasaev, un temut interlop brailean, este principalul suspect al sangerosului atac in care doi baschetbalisti americani au fost injunghiati pe terasa Music Pub din Braila, scrie redactia debraila.ro.

Anchetatorii au stabilit deja identitatea tuturor celor care i-au agresat pe sportivii americani, mai scrie sursa citată. „Dasaev” s-a intors la Braila in urma cu patru ani, dupa ce a ispasit ani grei de inchisoare, pentru proxenetism si viol, sentinta data de o instanta din Spania. Interlopul a devenit celebru la inceputul anilor ‘90 pentru faptele sale extrem de violente.

Scenele violente au redeschis un subiect sensibil în lumea sportului: ciocnirile între sportivi și interlopi, primii căzând pradă, de cele mai multe ori, frustrărilor avute de delicvenți.

Cel mai cunoscut caz în România este cel al lui Marian Cozma, unul dintre cei mai buni handbaliști români din ultimele decenii. Acesta a fost ucis, pe data de 8 februarie, într-un bar din Veszprem, de mai mulți interlopi. Deși în prima instanță cei implicați au primit condamnări mari, pedepsele au fost reduse și mai mulți interlopi din grupul implicat în uciderea lui „Păsărilă” au fost eliberați.

Un alt caz relatat de Evenimentul Zilei și care a stârnit indignare în rândul opiniei publice este cel al lui Cristian Mihăiţă Găbenuşe. Sportivul, în vârstă de 24 de ani, a murit după ce a fost înjunghiat de Florin Gulie, de 25 de ani, din Slatina. Tânărul a murit sub privirile îngrozite ale soţiei. În urmă a rămas o bebeluş de trei luni, o văduvă şi o familie plină de durere. Tânărul ucis era de profesie boxer şi este nepotul lui Constantin Gălbenuşe, cel mai titrat antrenor de box din judeţul Olt, care activează în cadrul Clubului Sportiv Municipal Slatina.

Lumea s-a cutremurat și când sportivul american Hardy Chauncey a fost ucis într-un club din Giurgiu, dintr-un motiv pe cât de incredibil, pe atât de stupid – și-a pus șapca pe capul unei tinere! Baschetbalistul american, care venise în club pentru a sărbători victoria obtinuță de echipa sa, CSS Giurgiu, în meciul cu Dinamo, a fost lovit mortal de un tânăr pentru că jucătorul îi pusese șapca pe care o avea pe capul unei tinere. Acesta a căzut de pe ring în urma loviturii și s-a lovit puternic la cap, murind ulterior la spitalul Bagdasar din Capitală.

Loading...