Conducerea PNL a decis, în ședința de luni a Biroului Executiv al partidului, să o convoce pe ministrul de Interne Carmen Dan în Parlament, ca urmare a acțiunilor Jandarmeriei la protestul de duminică seară, a anunțat președintele liberal, Ludovic Orban.

„Am luat decizia de a convoca ministrul de Interne, ca urmare a gravelor pericole create de Ministerul de Interne faţă de demonstranţi”, a spus Orban, după ședința BEX a PNL de la Palatul Parlamentului.

Președintele PNL a adăugat că măsura de a folosi jandarmi călare la manifestaţia de duminică seară este una „excesivă, care a pus în pericol integritatea fizică a cetăţenilor români care au manifestat paşnic”. La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu, preşedinte al Comisiei de apărare din Senat, a anunțat că o va convoca pe Carmen Dan la comisie marţi.

„O convoc mâine la şedinţă pe doamna ministru de Interne, Carmen Dan, să ne spună şi nouă cine a luat decizia stupidă ca la mitingul de aseară să vedem jandarmi călare printre manifestanţi femei, copii. Dacă doamna ministru Carmen Dan a luat decizia asta, PNL o să îi ceară de urgenţă demisia, dacă doamna Carmen Dan nu a ştiut şi şeful Jandarmeriei a luat această decizie, să procedăm în consecinţă”, a explicat liderul senatorilor PNL, Iulian Dumitrescu.

Peste 25.000 de oameni au protestat, duminică seară, în Capitală, nemulțumiți de modificările anunțate de PSD la Legile justiției și de noile măsuri ale Guvernului în domeniul fiscal. Jandarmi călare au fost prezenți în mulțime, lucru ce i-a enervat pe cei care au participat la protest și care a avut ca rezultat îmbrânceli între cele două tabere.

Manifestanții au fost revoltați de prezența animalelor în mulțime, caii fiind foarte agitați din cauza zgomotului, potrivit Digi 24. Jandarmii au decis să facă un cordon în jurul protestatarilor, încercând să-i impiedice să meargă și pe al doilea sens de mers pe Lascăr Catargiu. Însă încercarea a fost eșuată însă, iar oamenii au ajuns și pe al doilea sens al bulevardului.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat,pentru postul de televiziune mai sus menționat, că prezența jandarmilor pe cai este o procedură normală, întâlnită la orice manifestație de amploare.

Sursa:evz.ro

Nu rata promotiile! VEZI ULTIMELE OFERTE DE LA eMAG! Click aici!

Loading...