Planeta noastră are încă foarte multe „surprize” pe care ni le-a rezervat. Una din minunile descoperite recent este şi frumoasa „cascadă subacvatică” de lângă insula Mauritius.

O impresionantă iluzie optică creată de Mama Natură poate fi observată în mijlocul Oceanului Indian (la 900 de kilometri de Madagascar), lângă insula Mauritius, dacă privești de sus, din unghiul potrivit.

Imensul monolit de bazalt, care aparține peisajului cultral Le Morne și care se află la o adâncime de 556 m, acoperind o suprafață de 12 ha, generează iluzia unei cascade subacvatice, datorită scurgerii depozitelor de nisip și nămol de pe fundul apei.

Oceanul capătă un aspect tridimensional, creând senzația că se scurge sub forma unei cascade spre miezul Pământului.

Văzută din fotografiile aeriene realizate de mai multi fotografi, dar şi din imaginile oferite de Google Maps, presupusa cascadă pare să se afle la capătul sud-vestic al insulei.

Realitatea eronată se percepe doar dacă zona respectivă este privită de sus. Când este privită, însă, din alte unghiuri, zona arată ca orice altă întindere de ocean: un spectru de nuanțe de albastru, verde și alb.

Pe lângă Cascada Submarină, insula Mauritius mai dispune și de multe alte atracții turistice în cele câteva orașe mari din zonă. Capitala Port-Louis se bucură de foarte multă atenție datorită Fortului Adelaire construit în secolul XIX, dar și pentru beatitudinea templelor hinduse. (sursa)

VEZI S: ANUNT IMPORTANT dat de ANM: NINSORILE vin mai DEVREME in acest an! Cum va fi luna noiembrie, afla aici

Loading...