CASTRAREA CHIMICA a VIOLATORILOR si PEDOFILILOR-Proiect de lege readus in Parlament


După ce a stat trei ani într-un sertar, proiectul de lege privind castrarea chimică a violatorilor şi pedofililor a fost scos din nou la lumină şi redepus în Parlament. Dacă va fi votat, pedofilii care vor opta pentru procedura medicală vor putea executa doar jumătate din pedeapsa dată de instanţă.

Un tratament care reduce libidoul celor condamnaţi pentru abuz sexual, pe scurt: castrare chimică. Este soluţia propusă de deputatul Cătălin Rădulescu. Acelaşi care, în 2014, a depus prima dată iniţiativa legislativă. Ieri, a înregistrat din nou proiectul în Parlament, în plin scandal declanşat de poliţistul-pedofil.

Totuşi, spre deosebire de vechiul proiect, actuala iniţiativă are o modificare semnificativă. Pedofiilii şi violatorii vor avea de ales.

Castrarea chimică este reversibilă. În lipsa tratamentului, vechile porniri revin. Premierul Tudose a fost şi mai tranşant în privinţa pedepsirii pedofililor.

În Europa, nouă ţări, printre care Marea Britanie, Franţa , dar şi Polonia sau Cehia, au în legislaţie pedeapsa cu castrarea chimică. În Germania, rata de recidivă în cazul violatorilor a scăzut de la 84 la 3%, după adoptarea legii.

Sursa:observator.tv

Loading...

Lasă un răspuns