CAZ HALUCINANT. POLITIST BATUT de un INTERLOP. Procurorii au inchis cazul pentru un MOTIV ABERANT

O întâmplare halucinantă care pune sub un mare semn de întrebare autoritatea oamenilor legii s-a petrecut în municipiul Râmnicu Sărat. Ceea ce urmează să citiţi cu siguranţă vă va face să vă întrebaţi dacă vă simţiti cu adevărat protejaţi în acest mic municipiu.

Este relevant cazul unui agent de poliţie care a fost agresat la sfârşitul lunii august de un ţigan din Râmnic. Acest caz de ultraj a ajuns pe masa procurorilor râmniceni, însă dosarul a fost clasat după numai câteva zile. Iată cum a început totul. În seara zilei de 22 august 2017, doi poliţişti de la ordine publică au fost trimişi de ofiţerul superior la o adresă din Râmnic unde un cetăţean recalcitrant pe nume Hadîr Zabar, făcea scandal şi îl ameninţa pe un vecin. Cel agresat a sunat la SNAU 112 pentru a cere ajutorul poliţiştilor. Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au înţeles rapid că au de discutat cu un individ extrem de violent care nu doreşte să se legitimeze.

In seara de 22 august 2017, doi poliţişti de la ordine publică au fost trimişi de ofiţerul de serviciu la o adresă din Râmnicu Sărat unde un cetăţean recalcitrant, Hadîr Zabar, făcea scandal şi îl ameninţa pe un vecin.

Acesta sunase la 112 pentru a cere protecţia oamenilor legii împotriva individului, membru al unui clan de romi din oraş. Poliţiştii au observat că acesta era beat şi se manifesta violent, refuzând iniţial să se legitimeze.

După intense negocieri, a acceptat să meargă pe celălalt trotuar, departe de adversarul său, împreună cu agentul Costel Eftimie.

La un moment dat, Hadîr Zabar s-a smucit cu intenţia de a merge pe partea cealaltă a străzii, ca să îl atace pe vecinul care chemase poliţia, moment în care poliţistul care îl păzea s-a trezit cu o lovitură în gât apoi cu cămaşa sfâşiată.    ”I-am îndepărtat pentru a nu se întărâta reciproc. Ce i s-o fi părut lui Zabar, că s-a ridicat brusc de pe piatra pe care se aşezase şi a vrut să fugă spre vecinul lui. I-am pus mâna în piept şi i-am zis să se liniştească. El imediat mi-a dat cu dosul palmei în gât, l-am îndepărtat, apoi s-a năpustit asupra mea şi m-a prins de guler ca să mă pună jos. L-am prins apoi de mână, am reuşit de l-am imobilizat şi l-am pus jos. I-am pus cătuşele, l-am băgat în maşină şi l-am dus la poliţie unde a venit şi persoana vătămată ca să depună plângere pentru distrugere şi ameninţări”, spune agentul de poliţie Costel Eftimie.

La faţa locului au fost mai multe persoane care au văzut cele întâmplate, însă doar trei au depus mărturie până la ora redactării materialului. Şi pentru ca tot episodul să fie de-a dreptul terifiant, atât poliţiştii prezenţi la apel cât şi persoana care ceruse ajutor află stupefiaţi că procurorul care instrumenta cazul a decis clasarea cauzei, „Întrucât nu a fost clar probat actul delictuos imputat suspectului„.

În viziunea anchetatorului din cadrul Parchetului Râmnicu Sărat, ultrajul nu a existat pentru că agresiunea s-ar fi produs atât de rapid încât martorii, de altfel subiectivi, nu aveau cum să vadă. Poliţistul ultragiat spune că pentru procuror nu a contat deloc cazierul suspectului, un vechi client al oamenilor legii, sau că victimă a scandalului este un director de instituţie publică din Buzău, care vrea însă să îşi păstreze anonimatul.

Sursa:Extranews.ro

Loading...

Lasă un răspuns