copil

Un caz revoltator a avut loc in Alba, acolo unde indiferenta si superficialitatea medicilor duc la moarte sigura. O fetita de 11 ani a decedat in urma infectiei cu tetanos. In timp ce se juca pe afara, s-a intrat cu piciorul intr-un cui. La scurt timp a fost dusa la Spitalul Dr. Gheorghe Marinescu” Târnăveni, unde i-a fost administrat tratament antitetanos.

Asistenta maternala care o avea in grija pe fetita, a fost indemnata de medicul din spital sa mearga in Policlinica zilele urmatoare pentru un control. Au urmat zile pline de durere pentru micuta, moment in care asistenta a dus-o la UPU Blaj, pentru a primi tratamentul necesar. Acolo fetita a fost tratata cu un unguent, pansata si i-a fost recomandat sa ia 7 zile Ibuprofen.

Doua zile mai tarziu, a ajuns de urgenta in fata aceluiasi medic, plangandu-se de dureri de muschi, spate, picioare si greutate la inghitire. Acesta a decis  transferul minorei la Spitalul de Boli Infecţioase Alba Iulia. Vazand situatia, medicii au luat hotararea de a o transfera cu un elicopter SMURD la Cluj. Numai ca vremea de afara a ingreunat acest demers, elicopterul fiind redirecţionat spre UPU Pediatrie Mureş.

VEZI SI: Medic, hartuit de proprii colegi pentru ca a indraznit sa vorbeasca despre groaza din spitalul in care lucreaza

Acolo i-a fost administrat serul antitetanos si i s-au facut mai multe analize. Asa s-a depistat ca fata  avea un diagnostic crunt: tetanus, insuficienţă respiratorie acută, confirmată clinic, cu anticorpi antitoxină tetanică în curs de efectuare. Asistenta maternala a aflat diagnosticul prin telefon, spunandui-se ca starea de sănătate este gravă.

La 5 august, femeia a primit vestea tulburatoare prin telefon: copila a decedat, rapusa de tetanos. Se pare ca iar ne confruntam cu superficialitatea unor cadre medicale. Totodata indiferenta de care da dovada un intreg sistem medical, face ca in Romania rata celor care mor in spitale, din cauza lipsei de atentie din partea medicilor, sa creasca de la an la an.

Va reamintim de cazul din Buzau, unde un tanar cu o plaga taiata in mana dreapta, a ajuns de urgenta la spital, acolo unde nimeni nu i-a oferit atentie. I s-a spus mai apoi ca nu are nimic grav si ca putea sa astepte cele 6 ore. Doctorita de garda din acea noapte a tinut mortis sa ii pateze imaginea baiatului, atunci cand tanarul a ripiostat si le-a atras atentia cadrelor, ca prea multe persoane sunt lasate sa astepte, in ciuda durerilor pe care le au.

Vedeti aici ce a putut sa spuna medicul unui pacient, si ce comportament a avut fata de oamenii din sala de asteptari: TOTUL A IESIT LA IVEALA – SPITALUL UNDE SE MOARE CU ZILE

Loading...
loading...