Ce le-a spus ambasadorul SUA unor tigani din Buzau

 

Hans-Klemm-ambasadorul-SUA-in-Ro-680x365

Hans Klemm este ambasadorul SUA la Bucuresti si a facut recent o vizita in Buzau. Acesta  le-a spus tiganilor din Candesti  isi trimita copiii la gradinita. Le-a mai spus ca doar asa copiii au sansa de a reusi in viata. Fara scoala, viitorul lor este negru, la fel si integrarea pe care o doresc unii.

Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti  a fost primit la Buzau de catre co-fondatoarea asociatiei Ovidiu RO, Leslie Hawke, mama actorului Ethan Hawke, dar si de oficialitati din zona.

VEZI SI: VIDEO: Tentativă de furt a TIGANILOR dintr-un automat de cafea, demna de CASCADORII RASULUI

Barbatul a fost in casele mai multor tigani din Candesti. Problema integrarii acestora, i-a atras atentia, incercand sa le explice ca si ei au obligatii atat timp cat vor sa fie acceptati de societate. De exemplu, a ajuns intr-o familie cu 10 copii. Doar unul dintre ei mergea la gradiniya.  Alte familii de tigani cu catev 2-3 copiii spun ca nu au cu ce sa le cumpere haine si rechizite pentru gradinita celor mici.

Ambasadorul le-a explicat ca nu conteaza cu ce te imbraci atat timp cat vrei sa inveti si ai ambitia de a o face. Gradinita este importanta pentru dezvoltarea copiilor. Tiganii au nevoie mereu sa fie impinsi de la spate. Asta l-a nemultumit cel mai tare pe Hans Klemm, si a spus ca nimeni nu reuseste in viata daca sta si astepta ajutor primit pe degeaba.

 

Loading...

Lasă un răspuns