„Ce mai caută la COTROCENI?”. Un JURNALIST CELEBRU, ATAC devastator la IOHANNIS

La postul de televiziune Digi 24, uurnalistul Cristian Tudor Popescu a discutat despre soluţia pe care o are Klaus Iohannis în ceea ce privește primirea propunerii de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

În opinia jurnalistului, președintele ar putea cere punerea în act a recomandărilor Comisiei de la Veneţia care a solicitat refacerea procedurii de numire şi revocare a procurorilor sefi sau s-ar putea opune pur şi simplu revocării, consecinţa fiind ajungerea de referendum, scrie digi24.ro.

„E foarte important. Și în cazul Kovesi se putea opune. Avea posibilităţi de a mai contesta si de a amâna sine die şi să rişte referendumul pe demiterea lui. Nu a dorit. Gândiţi-vă cum arată asta: Horodniceanu a fost dat afară, Kovesi, Lazăr e dat afară, fără ca Iohannis să facă ceva, nicio justificare pe care ar putea să o mai ofere. În cazul Kovesi nici nu s-a obosit. A trimis purtătorul de cuvânt să anunţe asta. Nu s-a obosit să vină şi să justifice ce s-a făcut în cazul Kovesi. Dacă va face acelaşi lucru şi acum, atunci va scădea considerabil în sondaje Iohannis.
Poate cere punerea în act a recomandărilor Comisiei de la Veneţia care a cerut refacerea procedurii de numire şi revocare a procurorilor sefi. Mai sunt o grămadă de alte lucruri pe care le poate înainta CCR chiar legat de acest raport prezentat de Toader

În ultimă instanţă, poate spune: nu îl revoc, eu consider că am această calitate a de a mă opune. Prin urmare va fi supus referendumului, propunere de destituire în Parlament şi mergem la referendum.
În clipa în care acceptă şi asta, de ce mai e acolo Iohannis?

CCR s-a pronunţat în cazul Kovesi, aşa trebuie şi acum, dar dacă va semna destituirea… că doamna Dăncilă nu a pierdut ocazia să spună la Bruxelles că Kovesi a fost destituită de Iohannis. Aşa se va spune, că Iohannis a semnat.

Dacă Iohannis face acelaşi lucru pe care l-a făcut în cazul Kovesi şi cu Lazăr, personal nu văd ce treabă mai are pe la Cotroceni”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

Loading...