Ce a spus Lia Olguta Vasilescu despre Timisoara: ” Nu va primi acele fonduri! Va fi lasata sa se descurce!”

olguta2

Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a postat un mesaj pe facebook in care sustine că este pentru prima dată când Comisia Europeană a ales pentru faza a doua a competiţiei pentru Capitală Europeană a Culturii cele mai dezvoltate oraşe din punct de vedere economic. In opinia ei, aceasta alegerea a avut loc tocmai pentru că s-a dorit sa nu se mai aloce fonduri pentru dezvoltarea oraşelor.

”Este primul an în care juriul alege pentru faza a doua a competiţiei cele mai dezvoltate oraşe din punct de vedere economic. Până acum au fost preferate cele cărora să li se ofere o şansă de dezvoltare prin cultură, sprijinite de regiuni. Comisia Europeană a urmărit, însă, să nu mai aloce fonduri pentru dezvoltarea oraşelor în perioada anterioară anului în care devin capitale culturale, eliminând sensul pentru care a fost creată competiţia. Astfel, oraţul cu cea mai mare calitate a vieţii, cel mai apropiat de graniţa de vest şi cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor a fost preferat, dar, din păcate, devine foarte clar că nu va mai primi fonduri pentru pregătirea anului 2021, ci va fi lăsat să se descurce singur. Felicitări, Timişoara!”, mai scrie primarul Craiovei.

Capitală Europeană a Culturii (CEaC) 2021 in Romania, a fost desemnata Timisoara. Vestea a fost data vineri, de un juriu internaţional delegat al UE, într-o conferinţă de presă organizată la Bucureşti.

VEZI SI: ALERTA in Timisoara! Imigrantii furiosi au atacat pietonii in centrul orasului

Sloganul ”Luminează oraşul prin tine!” a definit orasul Timisoara, care si-a structurat programul cultural sub forma unei călătorii, cu ”staţii- program/proiect” şi trasee pe şi de-a lungul canalului Bega, care conectează idei, oameni, locuri.

Loading...