Cea mai moderna maternitate din tara a fost inaugurata la Buzau.Investiția a costat 16 milioane de euro, iar condițiile în care buzoiencele își vor aduce pe lume copiii sunt de ultima generatie.

Dupa asa zisa „teapa” de acum 4 ani, cand presedintele Consiliului Judetean de la acea vreme, a inaugurat formal maternitatea, autoritatile si-au dus la bun sfarsit actiunile. Amintim insa, faptul ca asteptarea a fost indelungata si au existat presiuni chiar si din partea presei si a televiziunilor, pentru ca inaugurarea parea ca se amana cu intentie.

Maternitatea este dotata cu cea mai buna aparatura, avand si o arhitectura atragatoare. Sunt numeroase saloane, peretii acestora sunt colorati astfel incat sa induca o stare de liniste mamicilor dar si nou-nascutilor.

Primele internări vor fi făcute, cel mai probabil, săptămâna viitoare, după finalizarea testelor epidemiologice. Toate cele care urmeaza sa devina mame, sunt extrem de fericite pentru ca stiu ca maternitatea cea noua a fost mult asteptata si in final, ofera siguranta dorita de toate. Acum nu ramane decat ca doctorii si asistentele sa isi faca bine treaba, ajutati de aparatura noua, iar bebelusii sa vina pe lume in cele mai bune conditii.

 

Loading...
loading...