Presedintele PSD Liviu Dragnea isi manifesta satisfactia, miercuri 21 Iunie 2017, in plenul Camerei Deputatilor din Palatul Parlamentului, la finalul votului asupra motiunii de cenzura initiata de alianta PSD-ALDE, impotriva guvernului Grindeanu.

CEI 5 PAŞI AI PLANULUI copt în laboratoarele PSD. Dacă iese, DRAGNEA INTRĂ ÎN ISTORIE. News alert în politică


Lupta politică capătă noi valenţe. Un scenariu îndrăzneţ şi complex se profilează, iar în spatele său se află liderul partidului de guvernământ, Liviu Dragnea. Scopul? Preluarea puterii politice şi inclusiv scoaterea definitivă din joc a preşedintelui României, Klaus Iohannis. Conform calculelor şi informaţiilor lansate de analistul politic, Cozmin Guşă, la Realitatea Tv, planul pregătit de mai-marii social-democraţilor presupune un atac fără precedent pe scena politică.

Este un plan structurat pe cinci puncte care cuprinde:

1. crearea unei supermajorităţi a PSD

2. Tăriceanu să fie înlăturat de la şefia Senatului

3. OUG pentru Legile Justiţiei, dată cu dedicaţie pentru baronii PSD

4. discreditarea lui Klaus Iohannis prin presa influenţată de PSD

5. Ultimul punct, suspendarea lui Klaus Iohannis şi instalarea lui Liviu Dragnea ca preşedinte interimar. Scopul final al lui Dragnea este să reprezinte România la conducerea formală semestrială a U.E, mai spune Guşă.

Cozmin Guşă a explicat că împotrivirea lui Tăriceanu la suspendarea lui Iohannis şi decizia CCR de a dezbate Codurile Penale abia în toamnă îl impiedică pe Liviu Dragnea să dea adevărata lovitură în Justiţie:

„Optiunea suspendării este una chiar mai serioasă decât înaintea evenimentelor din ultimele 48 de ore, mai ales din punct de vedere al PSDragnea. Dar hai să vedem prima dată cum stau treburile în acest moment. Tăriceanu este clar că nu vrea să participe la suspendare, CCR nu le-a cântat în strună şi va dezbate abia în toamnă ceea ce ei ar fi vrut să dezbată mai repede (n.r sesizarea pe Codurile Penale), Iohannis va întârzia mult probabil promulgarea, va contesta, şi uite aşa, toate aceste speranţe de rezolvare rapidă a masacrării justiţiei din România se mută în toamnă, iar asta nu este nici pe placul lui Dragnea sau al celor din jurul lui care îl susţin tocmai ca să dea aceste lovituri în justiţie”, spune consultantul.
Acesta a mai susţinut că Dragnea pare un papagal politic, după ce nu şi-a impus punctul de vedere pentru a atrage ALDE de partea sa, la OUG pentru Codurile Penale, în timp ce Tăriceanu se reinventează ca un fel de opoziţie la Dragnea în interiorul coaliţiei:

„Deci aveam nişte concluzii în acest moment: Prima: Dragnea pare ca un papagal politic care după ce a fost condamnat în primă instanţă nu este în stare nici măcar să îşi impună punctul de vedere, nu poate nici măcar să grupeze în jurul PSDragnea aliatul de guvernare, ALDE, ceea ce este groaznic. Tăriceanu se reinventează ca un fel de opoziţie la Dragnea în interiorul coaliţiei, adică aşa, ca un fel de sol al normalităţii, fie pentru o parte din români, fie pentru partenerii europeni atenţi la acest joc.

Pe de altă parte, am văzut şi sondajul publicat astăzi la noi, Iohannis se lansează cu un trend ascendent pentru campania prezidenţială din 2019. Ei, tot acest tablou cu Dragnea papagal, Tariceanu reinventat şi Iohannis lansat şi baronii şi acoliţii lor care au probleme penale fără soluţie, ne arată nouă că bineînţeles, şi aici am o informaţie pe care v-o dau imediat, în exclusivitate, că apele nu se vor linişti, ci dimpotrivă, se vor tulbura mult mai rău”.

Cozmin Guşă a subliniat că planul de urgenţă al PSD are două obiective: Iohannis să fie suspendat rapid, iar Dragnea să fie instalat preşedinte interimar.

Loading...