Peste 30 de oameni, între care mai mulţi români, au fost răniţi într-un incendiu, într-o localitate din vestul Germaniei. Un cămin pentru muncitori străini a fost cuprins de flăcări şi fum, probabil în urma unui act deliberat.

„Consulatul General al Romaniei la Bonn urmareste indeaproape evenimentele legate de incendiul produs la data de 1 decembrie 2017, intr-un imobil situat in localitatea germana Bergkamen. Oficiul consular a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale, in vederea obtinerii unor informatii cu privire la existenta unor cetateni romani printre victime”, informeaza Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit informatiilor furnizate de autoritatile locale, in imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care si cetateni romani, 33 dintre acestea fiind spitalizate, in urma intoxicatiei cu fum. Sapte dintre acestea sunt in stare grava, fara a le fi pusa viata in pericol.
Şapte persoane sunt în stare gravă. Potrivit publicaţiei germane www.waz.de, citată de adevărul.ro, şapte dintre victime sunt în stare gravă, viaţa fiindu-le pusă în pericol.

Publicaţia germană citată mai arată că Procuratura din Dortmund a deschis o anchetă, iar Poliţia confirmă că focul a fost pus intenţionat.

Cazul nu este unul singular. În septembrie 2017, doi români au fost victimele unui incendiu ce a pus stăpânire pe o clădire în care locuiau mai mulţi imigranţi. Pe lângă români au mai fost şi alte victime.

Nu rata promotiile! VEZI ULTIMELE OFERTE DE LA eMAG! Click aici!

Loading...