CONTACTE la cel mai înalt nivel între SUA și Coreea de Nord: ANUNTUL MISTERIOS al lui Donald Trump

Întâlnirea dintre liderul nord-coreean şi directorul CIA a avut loc pentru a discuta cadrul pentru potenţiale convorbiri între Trump şi liderul nord-coreean, a menţionat publicaţia citată, care a citat două persoane care au cunoştinţă în mod direct despre această întrevedere.

Mike Pompeo, care a fost nominalizat pentru a ocupa funcţia de secretar de stat după ce Rex Tillerson a fost concediat în martie, a apreciat programul de arme nucleare nord-coreean ca fiind cea mai gravă ameninţare la adresa securităţii cu care SUA se confruntă în prezent.

Dacă se confirmă, aceasta ar fi întrevederea la cel mai înalt nivel între SUA şi Coreea de Nord de la cea din anul 2000 între secretarul de stat american Madeleine Albright şi Kim Jong Il, tatăl actualului lider nord-coreean.

Adresând-se marţi de la reşedinţa sa din Mar-a-Lago, Florida, unde a avut convorbiri cu premierul japonez Shinzo Abe, Trump a declarat jurnaliştilor că SUA au avut discuţii cu Coreea de Nord la un nivel foarte ridicat.

Întrebat mai târziu dacă a discutat personal cu liderul nord-coreean, Trump a răspuns afirmativ, dar ulterior a spus că ‘nu a fost chiar aşa’.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Sarah Sanders a difuzat mai târziu o scurtă declaraţie pentru clarificări, potrivit căreia ‘preşedintele a afirmat că administraţia a avut convorbiri la cel mai înalt nivel, adăugând că acestea nu au fost direct cu liderul nord-coreean’, notează publicaţia citată.

Trump a adăugat că întrevederea cu Kim Jong Un ar putea avea loc probabil la începutul lunii iunie sau ceva mai devreme.

Loading...