Cum au reusit HACKERII romani sa FURE 40 de milioane de euro de la un gigant mondial

hacker

Leoni Wiring System este cea mai mare companie germana care se ocupa cu producerea de fire şi cabluri electrice din Europa. Reprezentanti ai companiei au publicat pe site-ul oficial al firmei, informatii privind incidentul care a avut loc in urma cu cateva saptamani.

Mai precis, au avut loc activităţi infracţionale prin intermediul falsificării de documente şi identităţi şi folosirea canalelor de comunicare electronice. In acest mod, au fost sustrase sume mari de bani care mai apoi, au ajuns in conturile din strainatate. Managementul companie a dorit sa sublinieze faptul ca deja s-a inceput o ampla ancheta cu ajutorul autoritatilor. Aproximativ 40 de milioane de euro au disparut din companie.

Presa din Romania a dezvaluit că înşelătoria a avut loc la o fabrică din Bistriţa, iar cazul este cercetat de DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism). Conform ultimelor informatii, hackerii s-au folosit de slabiciunea unei femei care lucra la fabrica Leoni din Bistrita. In una din zile, victima a primit un e-mail de la un membru al „companiei mama” din Germania.

Fabrica din tara noastra este singura care poate face transferuri de bani, asa ca hackerii au lovit la punct sigur.
Leoni este un furnizor global de fire si fibre optice, care are profituri extrem de mari anual dar totodata, sprijina intreaga industie.

Loading...

1 comentariu

  1. Pingback: Lovitura primita de cei de la STURBUCKS din partea CANCELARULUI AUSTRIEI - ReporterOnline.NET

Lasă un răspuns