440x330_016312-caine-persoana

Cainele este cel mai bun prieten al omului. Nu conteaza daca ii dai sau nu ceva, el tot vine si iti ofera dragostea lui. Te umple de energie si iti readuce zambetul pe buze oricat de trist ai fi.

Nu uita sa ii acorzi atentia cuvenit pentru ca o merita. Se spune ca un caine este mai bun ca un om daca stii sa te porti cu el. Iata cateva curiozitati despre acest animal.

VEZI  SI: VIDEO TULBURATOR – Ce ii fac hingherii unui caine slabit gasit pe strada

Stiai ca si ei ofteaza daca au dureri sau sunt tristi? Totusi, nu te speria daca desi i-ai dat mancare, te-ai jucat cu el si l-ai plimbat, el tot ofteaza indelung. Specialistii spun ca un caine ofteaza si atunci cand se simte in siguranta, incearca sa se cuibareasca pentru a adormi. Atunci cand dupa masa, vine langa pat si ofteaza in timp ce sta in culcus, inseamna ca se simte multumit si este gata sa se odihneasca.

Cainii nu vad doar alb-negru! Este doar o poveste veche care spune ca animalele acestea nu vad decat alb-negru. Ba din contra, ei vad culorile. Intr-adevar, cainele vede culorile precum albastru, violet si galben. Ii este greu sa vada rosu de aceea cercetatorii in domeniu subliniaza ideea ca acestia vad precum oamenii care sufera de daltonism.

Catelusul tau apleaca usor capul spre dreapta/stanga cand ii vorbesti? Amuzant, nu? El incearca sa te inteleaga, este focusat pe imaginea ta si te asculta cu interes. Daca vezi ca animalutul tau nu face acest lucru, nu te panica. Nu toti actioneaza asa. Altii rotesc urechile, le lasa incet pe spate sau incearca sa scoata sunete de parca ti-ar raspunde.

 

Loading...
loading...