CUTREMUR în PSD: scandalul offshore BUBUIE în curtea lui Dragnea

Scandalul privind Legea offshore are implicații și ramificații mult mai extinse decât se bănuia. În PSD, Mihai Tudose era cel acuzat că a făcut jocurile marilor operatori din domeniul extracției de gaze naturale, dar un document al Guvernului arată cu totul altceva.
Deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor a explicat că unul dintre motivele pentru care a picat Guvernul Tudose îl reprezintă legea offshore.

”Nu vă spun mai mult. Acest guvern a căzut la o lună. Nimeni atunci nu a fost foarte atent de ce s-a încăpățânat președintele Dragnea și PSD să schimbe un guvern care raporta rezultate bune” a spus Iulian Iancu.

Ei bine, situația este mult mai complicată. În cadrul Guvernului, legea care le venea mănușă marilor exportatori a fost inițiată de Toma Petcu, ministru al Energiei și Mihai Busuioc, secretar general al Guvernului, recunoscut unanim drept omul lui Liviu Dragnea.

Interesant este faptul că, la momentul inițierii legii, Busuioc era reprezentantul statului la OMV Petrom, dar și SGG la Guvern. Între timp, reprezentantul statului la OMV Petrom este Sevil Shhaideh, un om extrem de apropiat de Liviu Dragnea.

Față de varianta blândă, adoptată de Guvern și varianta dură adoptată în Parlament, sub coordonarea lui Liviu Dragnea, ceva s-a petrecut în culise. Trebuie însă remarcat că în ambele situații, Liviu Dragnea a fost cel care a coordonat procesul. Prima dată prin interpuși, apoi direct în Parlament.

 

Loading...