Trei preoţi din judeţul Vaslui au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, fiind acuzaţi că l-au şantajat pe episcopul Huşilor cu un film în care acesta apare în ipostaze compromiţătoare alături de un bărbat.

Procurorii DNA, Serviciul Teritorial Iaşi, au finalizat în timp record ancheta în dosarul supranumit ”Sexgate în sutană”, în care un înalt prelat al Bisericii Ortodoxe Române, Preasfinţitul Corneliu, Episcopul Huşilor, a reclamat faptul că este şantajat de trei preoţi.

Sebastian Cristi Jitaru, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui şi Răzvan Mihail Bumbu, preot paroh la Parohia Văleni, au fost trimişi în judecată, în stare de arest la domiciliu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj.

Cei trei clerici l-ar fi ameninţat pe Episcopul Corneliu că vor divulga în mass-media un filmuleţ în care acesta apare întreţinând relaţii intime orale un un alt bărbat, dacă nu vor primi funcţii sau bani.

Consilierii episcopului, Bodnar Silvestru, Rariţă Giani – Paul, Tudorică Marin şi Gubernat Cosmin, audiaţi în calitate de martori în dosar au relatat procurorilor DNA că după ce înaltul prelat a fost contactat de cei trei preoţi şi ameninţat cu divulgarea ”secretului ruşinos” în mass-media şi superiorilor de la Sfântul Sinod Mitropolitan Iaşi, l-au perceput pe Preasfinţit profund marcat, cu atât mai mult cu cât inculpaţii au pus presiune asupra sa stabilind ultimatumuri şi teremene foarte scurte.

VEZI SI: DEZVALUIRILE MOMENTULUI – Pomohaci, TRECUT ŞI MAI ÎNTUNECAT! INFORMATII INCREDIBILE despre cel mai hulit preot – AUDIO HALUCINANT

”Este de precizat faptul că atât persoana vătămată cât şi martorii au menţionat faptul că ameninţările proferate de către inculpatul Jitaru Cristi Sebastian, pe de o parte, cât şi de către inculpaţii Damian Gheorghe şi Bumbu Răzvan Mihail, pe de altă parte au creat o stare de presiune morală evidentă asupra persoanei vătămate Onilă Corneliu, martorii (Bodnar Silvestru, Rariţă Giani – Paul, Tudorică Marin, şi Gubernat Cosmin n.r) percepându-l marcat de iminenta lezare a imaginii sale publice dar mai ales de lezarea imaginii Bisericii Ortodoxe Române”, menţionează procurorii DNA în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a celor trei preoţi.

Timp de aproape două săptămâni, Episcopul Huşilor a purtat negocieri, direct sau prin intermediul consilierilor, cu cei trei preoţi care îl ameninţau că vor face publice imaginile şi înregistrările cu acesta. Pe 12 iunie, Episcopul Corneliu a decis să depună plângere la DNA, fiind de acord să poată tehnică de interceptare pentru o eventuală prindere în flagrant a celor trei preoţi. Nu s-a reuşit acest lucru.

Cei trei preoţi au fost reţinuţi pe 15 iunie, chiar în ziua în care la Catedrala Mitropolitană de la Iaşi avea loc şedinţa Sfântului Sinod Mitropolitan. Imaginile şi înregistrările cu episcopul Huşilor nu au mai ajuns pe masa superiorilor, ci a judecătorilor. 22 de minute de relaţii intime cu un alt bărbat în sutană Filmuleţul controversat cu care a fost şantajat episcopul Huşilor, a circulat printre preoţii din Vaslui de la mulţi ani şi nu ar fi fost pentru prima dată când ar fi fost solosit în scop de şantaj. Imaginile video au fost realizate chiar de bărbatul care apare în înregistrarea video, alături de un bărbat a cărui fizionomie seamănă întocmai cu a Episcopului Huşilor.

De altfel, la începutul înregistrării acesta apare în cadru pentru pentru câteva secunde, în timp ce, cel mai probabil aşează camera pe o poliţă. Imaginile sunt realizate color, cu o claritate aproape perfectă şi sunet. Timp de 22 de minute, cei doi bărbaţi, îmbrăcaţi în sutană, apar în ipostaze extrem de intime: se sărută languos, se îmbrăţişează, se întind pe pat şi îşi fac unul altuia s** oral.

Episcopia îşi cere iertare pentru tulburarea creată

În urma reţinerii celor trei preoţi, Episcopia Huşilor a emis un comunicat de presă în care vorbeşte despre dragoste părintească şi rugăciune, cerându-şi iertare pentru ”tulburarea creată”. (Sursa)

VEZI SI: Scandal SEXUAL de proporții în PSD! C. Ștefănescu a apărut aseară zgâriat la TV! Una dintre vulpite i-a căzut cu tronc chiar lui M.Tudose!

Nu rata promotiile! VEZI ULTIMELE OFERTE DE LA eMAG! Click aici!

Loading...