CUTREMUR pe scena politica romaneasca. Iohannis intervine DIRECT in daramarea Guvernului Dancila

Presedintele USR,Dan Barna, a afirmat pentru Antena3 ca a avut o intalnire cu Iohannis,in contextul tensiunilor politice actuale si a scandalului fara precedent din Camera Deputatilor.El nu a dorit sa dea explicatii punctuale cu privire la motivele discutiiilor avute cu presedintele.

Guvernul a trimis Președintelui României propuneri de revocare din funcție a lui Șova și Stănescu și de numire în locul lor a lui Ilan Laufer la Dezvoltare și Lia Olguța Vasilescu. Iohannis nu a semnat decretele de revocare a celor doi miniștri, și nici numirea înlocuitorilor lor.

În etapa a doua a remanierii, Guvernului i-a propus din nou, lui Klaus Iohannis, numirea Liei Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și a lui Mircea Drăghici la Transporturi.

Șeful statului nu a anunțat până acum dacă va semna decretele de numire a acestora, spunând că analizează propunerile.

Legea nu prevede un termen limită până la care Iohannis este obligat să semneze decretele de revocare și de numire a membrilor Guvernului, sau să ia act de demisia unor miniștri.

Situația inedită va apărea dacă demisiile miniștrilor Șova și Stănescu devin irevocabile și totuși șeful statului nu ia act de acestea și nu semnează decret de numire a unor noi miniștri.

O variantă de avarie a Guvernului ar putea să fie ca premierul să propună miniștri interimari pentru o perioadă de cel mult 45 de zile la cele două ministere. În paralel, rămân la Cotroceni cele două propuneri pentru miniștri plini.

Loading...