La Centrul de boli psihice Măciuca, judeţul Vâlcea, o parte a celor 50 de pacienţi sunt legaţi cu chingi de TIR, în timp ce angajaţii centrului lucrează la casa managerului.

„Infirmierii preferă să lucreze la casa managerului Sergiu Smărăndoiu decât să aibă grijă de bolnavi”, spune sursa care a furnizat imaginile ziarului. Și, atunci, îi leagă pe pacienți de pat toată ziua!

„Din decembrie s-au speriat și au renovat centrul, dar obiceiul legatului persistă și acum. Când ați venit în vizită la centru v-au ținut un sfert de oră la poartă ca să aibă timp să-i dezlege. Oamenii sunt înnodați de glezne cu chingi de marfă, din cele folosite pentru TIR-uri, că sunt mai rezistente și nu pot scăpa nicicum. Și mai late, să nu-i taie”, declară un angajat al spitalului.

„Bolnavii de aici au probleme extrem de grave. În general schizofrenie și tulburări psihice serioase. Unii s-au născut așa, alții au suferit șocuri. Majoritatea vin din familii sărace”, a declarat managerul Smărăndoiu.

La Măciuca nu există niciun medic psihiatru!

Centrul are 68 de angajați. Aici intră nu doar personalul medical, ci și paznici, bucătărese, oameni de serviciu.

Există 14 asistente. Plus 27 de infirmieri și îngrijitori cu atribuții medicale. Și nici un doctor. Nu există nici un medic psihiatru!

Sursa: observator.tv

Nu rata promotiile! VEZI ULTIMELE OFERTE DE LA eMAG! Click aici!

Loading...