CUTREMURATOR. DEZVĂLUIRI CUMPLITE DESPRE ULTIMELE ZILE DIN VIAŢA LUI FREDDIE MERCURY

Freddie Mercury, solistul trupei Queen, a fost fără îndoială una dintre cele mai mari voci pe care le-a dat lumea muzicală. Ne-a părăsit în noiembrie 1991, la doar 45 de ani. Cauza decesului a fost bronhopneumonie cauzată de SIDA.

S-a vorbit mult despre boala necruţătoare care l-a răpus pe Freddie Mercury, dar Brian May, chitaristul trupei Queen, a dezvăluit într-o carte ilustrată, „Queen în 3D”, adevărata drama prin care a trecut Freddie. „Marea lui problemă era piciorul și în mod tragic, nu mai rămăsese mult din el. Mi l-a arătat o dată în timpul unei cine și ne-a zis: «Of, Brian, îmi cer scuze că te-am neliniștit arătându-ți piciorul», iar eu i-am răspuns: «Nu m-am supărat, Freddie, dar realizez cu câtă durere te confrunți»”, a mărturisit Brian May, potrivit The Sun.

Mercury a fost diagnosticat cu SIDA în primăvara anului 1987, puțin după Paște. De altfel, apariţia sa în ultimul clip „These Are the Days of Our Lives” arată suferinţa gravă prin care trecea Freddie. El se afla în ultima fază a bolii, tratamentul, aflat într-o fază de testare, nu avea prea mare efect și mare parte din organismul său fusese distrus. Solistul Queen era afectat de paralizie, pierderea membrelor, orbire și infecții la creier. „Sigur, cu toţii ştiam că are SIDA. A spus <>. Apoi a trecut mai departe”, a mai spus Brian May.

Freddie Mercury a murit în 1991 din cauza sindromului de imuno-deficiență. În momentul în care boala se agravase, încă nu se descoperise tratamentul care le permite pacienților să le fie prelungită viața. A apărut la câteva luni după moartea cântărețului. Brian May regretă enorm această neșansă a prietenului său pentru că dacă ar fi urmat acel tratament, „el ar mai fi fost și azi printre noi, sunt sigur”.

Legendarul Freddie Mercury nu a vorbit despre orientarea sa sexuală și a preferat să-și țină ascunse relațiile amoroase. Totuşi, unele secrete din viaţa sa au fost dezvăluite. Au fost publicate o serie de fotografii cu Freddie și Jim Hutton, ultimul său iubit.

Jim Hutton i-a jurat iubire veșnică lui Freddie Mercury și a fost alături de star pe toată perioada bolii, dar și în ultimele clipe de viață.
Loading...