CUTREMURE SUCCESIVE in ROMANIA! Iata detaliile.

Două cutremure succesive sau produs astăzi în România, în Prahova şi în Buzău, la interval de câteva minute, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul din Buzău s-a produs la ora 13:11, la 111,3 kilometri adâncime şi a avut magnitudinea 2,6 grade pe scara Richter.

Cinci minute mai târziu, un alt seism s-a produs în România, de data asta în judeţul Prahova. Cutremurul a avut magnitudinea de 2,9 şi s-a produs la 131,7 kilometri adâncime.

Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în data de 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti.

Anul trecut, în Vrancea, au avut loc două seisme de 5,3 grade pe scara Richter, unul pe 24 septembrie şi celălalt pe 28 decembrie.

Cele mai mai puternice cutremure produse în România în ultimii 17 ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 pe scara Richter.

Sursa:observator.tv

Loading...

1 comentariu

  1. Pingback: CUTREMURE SUCCESIVE in ROMANIA! Iata detaliile. - Ialomita.net

Lasă un răspuns