„Da, Rusia se pregăteşte pentru război!” PUTIN A DAT ORDIN! Breaking news mondial


Kremlinul recurge din nou la ameninţarea cu războiul. Colegiul Ministerului de Externe al Rusiei consideră că riscurile în domeniul militar în regiunea Mării Negre sunt în creştere. De asemenea, un dimplomat rus afirmă, la ONU, că Moscova se pregăteşte pentru eventualitatea unui război.

Şedinţa Colegiului MAE de la Moscova de la finalul săptămânii trecute a fost prezidată de şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov şi a fost consacrată problemelor de dezvoltare multilaterală în regiunea Mării Negre. „Colegiul semnalează o deteriorare gravă a situaţiei din regiunea Mării Negre în ultimii ani, creşterea riscurilor în sfera militară, inclusiv în legătură cu acţiunile Statelor Unite şi ale aliaţilor lor din cadrul NATO, fragmentarea regiunii şi persistenţa unor tendinţe negative în relaţiile dintre ţaările riverane”, se menţionează într-un comunicat postat pe site-ul MAE rus.

Potrivit textului, „a fost subliniată importanţa menţinerii stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre exclusiv de către statele riverane, inclusiv pe calea aprofundării încrederii şi angajarea formatelor existente de interacţiune în sfera militaro-politică”, transmite Agerpres. Colegiul a atras atenţia şi asupra oportunităţii intensificării cooperării comune dintre Rusia şi ţările de la Marea Neagră, în special cu Turcia, şi pe alte platforme şi cooperarea cu alţi parteneri, inclusiv cu UE, în măsura în care aceasta va corespunde intereselor Federaţiei Ruse, conform RIA Novosti.

„Da, Rusia se pregăteşte pentru război!”

„Aici, la o reuniune recentă, Statele Unite au declarat că Rusia se pregăteşte pentru război. Da, Rusia se pregăteşte pentru război, eu confirm asta. Da, ne pregătim să ne apărăm patria, integritatea noastră teritorială, principiile noastre, oamenii noştri. Ne pregătim pentru un astfel de război”, a declarat şeful adjunct al Departamentului pentru neproliferare şi controlul armamentelor din cadrul Ministerului de Externe rus, Andrei Belousov. Declaraţia a fost făcută în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce o comisie a Adunării Generale a Naţiunilor Unite a respins cererea Federaţiei Ruse de a introduce pe ordinea de zi un proiect de rezoluţie referitor la Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), a relatat agenţia de presă oficială rusă RIA Novosti.

„Totuşi, avem diferenţe majore faţă de Statele Unite ale Americii (…). Şi în termeni lingvistici, această diferenţă constă doar într-un singur cuvânt, fie în rusă, fie în engleză: Federaţia Rusă se pregăteşte pentru eventualitatea unui război, dar SUA pregătesc un război”, a subliniat Andrei Belousov. „Altfel, de ce SUA s-ar retrage din tratat, şi-ar creşte arsenalul nuclear, ar adopta o nouă doctrină nucleară care reduce pragul utilizării armelor nucleare? Aceasta este o întrebare pentru noi toţi”, a adăugat diplomatul rus.

 

Loading...