DACA TACEA, DE PROSTIE NE SCUTEA – Iohannis a vrut sa faca pe desteptul

Iohannis a vrut sa faca pe desteptul, dar a scos o uriasa gogomanie juridica: “O lege actioneaza numai pentru viitor. Nu poate sa actioneze retroactiv… Am speranta ca ministrul Justitiei va mai citi un pic de Constitutie si legislatie”. Constitutia Romaniei: “Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile”. Presedintele nu are nicio problema ca mii de oameni sa ramana condamnati nelegal.

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis  a incercat din nou sa faca pe desteptul, dar din nou a scos o uriasa gogomanie juridica. Iohannis ii da lectii de Constitutie ministrului Justitiei Tudorel Toader, culmea fost judecator la Curtea Constitutionala, fara macar ca el sa aiba habar de ce prevede Constitutia Romaniei.

Klaus Iohannis a comentat marti, 22 ianuarie 2019, anuntul ministrului Justitiei de emitere a unei ordonante de urgenta care sa extinda termenul in care se poate formula contestatie in anulare prevazut  de Codul de procedura penala, astfel incat de aceasta cale extraordinara de atac sa beneficieze toate persoanele condamnate in perioada 2014-2018 de Completele de 5 judecatori ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie despre care Curtea Constitutionala a stabilit ca au fost constituite nelegal, nefiind trasi la sorti toti membrii acestora. Evident, Iohannis a preluat discursul propagandei, sustinand ca Dragnea e de vina si ca PSD incearca sa isi scape seful si alti politicieni cu probleme penale. Desigur, o asemenea ordonanta nu scapa pe nimeni de condamnare, ci doar permite rejudecarea dosarului in faza de apel, de aceasta data la un Complet de 5 legal constituit, in final solutia putand fi tot una de condamnare, nu neaparat de achitare.

Sursa:luju.ro

Loading...