Dăncilă, la PĂMÂNT! Adevărul NEȘTIUT din TRECUT! Final de carieră pentru premierul României?

Jurnaliștii de la Recorder.ro scot la iveală informații incendiare despre familia Vioricăi Dăncilă. Evenimentele tulburătoare din familia premierului au avut loc în timpul regimului comunist.Sursa citată precizează că tatăl premierului a fost infractor de drept comun, condamnat și amnistiat prin decret, pe timpul lui Ceaușescu.

Este vorba despre Filimon Nica (78 de ani), tatăl Vioricăi Dăncilă. Acesta a fost arestat când avea 45 de ani și era cadru activ în Armata Română.

„În 1985, Parchetul l-a prins falsificând niște acte de gestiune prin care încerca să acopere o mică pagubă care îi era imputabilă: contravaloarea a 2,5 tone de nutrețuri, 5.400 de lei, în banii de atunci – echivalentul a două sau trei salarii. Totul pornise de la un drum de rutină pe care plutonierul Nica îl făcuse, alături de un soldat, la o fermă din comuna Ciorani, Prahova, ca să aprovizioneze unitatea de radiolocație la care lucrau cu hrană pentru animale. Cei doi umpluseră o remorcă de tractor cu nutrețuri și se despărțiseră, fără să se mai întoarcă împreună la Berceni. Plutonierul dorise să mai rămână la Ciorani, deși nu avea acest drept, și îl pusese pe soldat să facă de unul singur cale întoarsă. Soldatul, beat, pierduse o jumătate din încărcătura remorcii până la destinație. Două săptămâni mai târziu, tatăl Vioricăi Dăncilă făcuse un alt drum la ferma de furaje din Ciorani și, după ce stătuse la băutură cu gestionarul de acolo, încărcase în remorcă o cantitate mai mare decât cea trecută în scripte, pentru a compensa minusul de la transportul de dinainte. Mai apoi, se pusese pe strecurat falsuri în actele gospodăriei agrozootehnice de care era responsabil, ca să ascundă acest artificiu”, scriu jurnaliștii de la Recorder.ro.

Tatăl Vioricăi Dăncilă a ispășit 25 de zile într-o închisoare din București. Acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Pe 2 iunie 1986 însă, Ceaușescu a dat un decret de amnistie și grațiere, care l-a scăpat de toate complicațiile penale, potrivit Recorder.ro.La momentul în care tatăl ei a fost încarcerat pentru 25 de zile, Viorica Dăncilă avea 22 de ani și era studentă în anul al doilea la Institutul de Petrol și Gaze din Ploiești.

Loading...