DE CE NU E BINE SA RUPI PASTILELE INAINTE SA LE IEI

Daca esti una dintre persoanele care administreaza in mod regulat medicamente, trebuie sa tii cont de unele sfaturi. Nu este bine sa rupi pastilele atunci cand le iei.

Daca ne gandim la sfaturile medicilor, admitem faptul ca trebuie sa luam medicamentele neinjumatatite.

„Majoritatea comprimatelor sunt formate dintr-un invelis special care a fost conceput pentru a preveni dizolvarea lor in stomac, astfel incat mucoasa care protejeaza organul sa nu fie direct afectata de anumite substante agresive.” Doctorii spun ca atunci cand noi dam in doua pastille precum paracetamol, algocalmin nu facem decat sa accentuam puterea lor distrugatoare.

Ruperea in doua sau mai multe parti a unor pastile cu mai multe straturi de film protector si procese de descompunere complexe le poate schimba radical efectele, prin urmare pot sa apara efecte secundare la care nimeni nu s-ar astepta.

Specialistii spun, de asemenea, ca liniile de demarcatie stantate pe majoritatea medicamentelor nu constituie neaparat un asa-zis punct de reper. Deci, daca rupem tinand cont de acel reper, nu inseamna ca rupem pastila in alte doua particele egale.

In cele din urma, trebuie sa tinem cont intotdeauna de sfaturile venite din partea specialistilor. Pastilele au si efecte negative daca nu sunt luate asa cum ne indica medicii.

Loading...