61731261

Dupa ce Klaus Iohannis a declarat ca este inacceptabil să stăm noi şi să nu ştim ce s-a întâmplat la Revoluţie, cine a fost vinovat, ce s-a întâmplat la Mineriadă, cine sunt oamenii vinovaţi, Uniunea Judecatorilor a reactionat si ea.

Klaus Iohannis a afirmat că i-a cerut procurorului general al României, Augustin Lazăr, să se ia măsuri astfel încât cercetările să fie făcute mai rapid în toate dosarele, vinovaţii pedepsiţi sau ”delaţiunile comice” infirmate.

Iata replica acida a Danei Garbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România:

„Dacă este vorba de dosare punctuale, din punctul nostru de vedere este o chestiune absolut nefirească şi arată exact o mentalitate greşită a modului în care Executivul şi celelalte puteri ale statului se raportează la procurori. Şi fac aici o paranteză pentru că la întâlnirea trecută pe care am avut-o am avut surpriza să aflăm că ministrul Muncii spunea: Mă aşteptam ca procurorul general să mă sune, pe o chestiune administrativă, într-adevăr. Acest lucru arată că este necesar să se delimiteze inclusiv la nivelul numirilor la vârful structurilor de parchet partea politică ce include preşedintele şi ministerul Justiţiei, pentru a avea o reală separare a celor două puteri. Altfel ajungem la aceste chesiuni când fie preşedintele, fie prim-ministrul, fie ministrul Justiţiei consideră că este legitim să ceară socoteală procurorilor pentru anchete”, a declarat preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gârbovan.

Loading...
loading...