DECLARATII SOCANTE. Doi ADOLESCENTI au incercat sa se SINUCIDA din cauza lipsei IMUNOGLOBULINEI

Medicul pediatru imunolog Alexis Cochino spune că viețile a aproape 100 de copii sunt puse în pericol în acest moment din cauza lipsei imunoglobulinei de pe piața medicamentelor din România. Într-un interviu pentru Europa FM, medicul a izbucnit în lacrimi, devoalând faptul că, din cauza acestei probleme, doi adolescenți au încercat să se sinucidă. Reamintim că, pe numele ministrului Sănătății, Florian Bodog, a fost depusă o plângere penală de către Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) din cauza modului defectuos în care acesta a gesionat criza imunoglobulinei care a dus la decesul unei persoane.

Medicul pediatru imunolog Alexis Cochino spune că viețile a aproape 100 de copii sunt puse în pericol în acest moment din cauza lipsei imunoglobulinei de pe piața medicamentelor din România.

Acesta spune că unul dintre adolescenții pe care îi are în grijă a încercat să-și ia viața, disperat de lipsa tratamentului, scrie europafm.ro, citat de www.cugetliber.ro.

Până acum, o femeie din județul Alba a murit pentru că nu a primit la timp imunoglobulina de care avea nevoie. În situaţia ei sunt şi alți pacienți din țară care așteaptă și acum ajutor de la autorități.

“În ultimii 3-4 ani, a fost un flux relativ previzibil de imunoglobulină, ceea ce a făcut ca viața lor să fie aproape normală, cu excepția faptului că trebuie să vină lunar la spital pentru a-și face tratamentul. Dar, în rest, viața lor se poate desfășura normal, se duc la școală, învață, au prieteni, cresc, unii au ajuns studenți“, spune medicul Alexis Cochino, citat de europafm.ro.

Sursa:evz.ro

Loading...

Lasă un răspuns