Detalii incredibile: Ce URMA să anunțe Dragnea pe 21 august! TOTUL a ieșit la iveală

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a încercat din nou să convingă Guvernul Dăncilă să treacă OUG-ul privind amnistia și grațierea pe data de 21 august, însă a fost refuzat, scrie jurnalistul Dan Turturică pe site-ul Digi24. Turturică susține că așa se explică inclusiv atacurile împotriva premierului, date prin intermediul lui Bogdan Chireac, acestea fiind o formă de presiune pusă pe premier în speranța că va ceda.

Redăm mai jos cel mai relevant pasaj din textul semnat de Dan Turturică, intitulat ”Ce urma să anunţe Dragnea pe 21 august”

”Miercuri, ALDE a emis un comunicat tranşant în care şi-a motivat opoziţia faţă de ideea suspendării preşedintelui prin ”urmările imprevizibile” pe care le poate genera, dar şi prin faptul că ”în prima jumătate a anului viitor, România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.” Nu este o surpriză că Tăriceanu a răspuns astfel. Despre motivele pentru care liderul ALDE nu mai joacă pe mâna lui Dragnea am scris de mai multe ori în ultimele luni.

Cu adevărat interesant, însă, este de ce a ales Liviu Dragnea să se expună public, la oră de maximă audienţă, cu o solicitare la care ştia sigur că Tăriceanu va spune, din nou, pas. Pentru că avea nevoie de o scuză. Aşa cum a mai făcut în trecut, a pus pe umerii lui Tăriceanu eşecul noului său plan. Care plan? Acela ca pe 21 august să dea mult dorita Ordonanţă de Urgenţă privind amnistia şi graţierea.
Da, la asta a trebăluit în ultimele săptămâni liderul PSD. La o nouă încercare de a trece acest OUG, care i-a scăpat printre degete în urmă cu o lună. Cine îşi imagina că Dragnea va renunţa la himera sa a fost naiv. Și-a reluat eforturile de a-i convinge pe Tudorel Toader, Carmen Dan şi Viorica Dăncilă să şi-o asume. Din păcate pentru el, unul sau chiar toţi cei trei l-au refuzat. Întocmai ca acum o lună. Aşa se explică inclusiv atacurile împotriva premierului, date prin intermediul lui Bogdan Chireac. A pus presiune pe ea, poate, poate va ceda.

Ziua de marţi, 21 de august, trebuia să fie ziua în care celebra adoptarea, în sfârşit, a Ordonanţei de Urgenţă privind amnistia şi graţierea, nu ziua în care s-a făcut de râs, anunţând că Soros a trimis patru oameni să-l asasineze. Problema este că a promis colegilor şi sponsorilor că se va întâmpla şi a ratat din nou. Aşa că a dat vina pe Tăriceanu.”

Loading...