Procesul unui imigrant afgan, Hussein Khavari, acuzat de uciderea Mariei Ladenburger, studentă la Medicină şi fiica lui Clemens Ladenburger, un înalt funcţionar al Uniunii Europene, în toamna anului 2016, a început luni la Freiburg, Germania.

Crima oribilă a fost comisă, în 16 octombrie 2016, în oraşul german Freiburg. Maria Ladenburger, în vârstă de 19 ani, a fost violată, apoi înecată în râul Dreisam, în apropierea graniţei cu Elveţia.

Tânăra, care lucra ca voluntară la un centru local pentru migranţi, se întorcea de la o petrecere din orașul universitar german Freiburg, când a fost atacată pe pista de biciclete pe care circula.

Hussein Khavari și-a recunoscut crima, luni, în fața instanței, el povestind ce s-a întîmplat în acea noapte, potrivit site-ului www.thelocal.de.

Potrivit acestuia, în orele dinaintea cumplitei fapte, bărbatul de 22 de ani consumase două sticle de vodcă, cu niște prieteni, într-un bar. La un moment dat  furat o bicicletă, cu care a căzut și s-a rănit. În acel moment, Maria Ladenburger se îndrepta spre zona în care se afla Hussein, iar acesta a împins-o de pe bicicletă și i-a pus mâna la gură să nu țipe. Apoi, pentru că fata se zbătea, i-a pus eșarfa în jurul gâtului și a strangulat-o. Maria și-a pierdut cunoștința, iar bărbatul a povestit că a observat că era vorba despre o fată frumoasă și s-a gândit să facă sex cu ea.

“Mi-a intrat ideea asta în cap: fă-o, fă sex cu ea”, a spus afganul în fața instanței.

După ce ar fi încercat de câteva ore să o penetreze, bărbatul a violat-o folosindu-se de mână. Crezând că fata era deja moartă și văzând că lăsase urme de sânge pe ea, criminalul a decis să o arunce într-un râu, pentru a-și acoperi urmele.

Trupul fără suflare al fetei a fost găsit în albia râului Dreisam.

Criminalul și-a cerut scuze pentru fapta sa: “Regret din tot sufletul ceea ce am făcut. Înțeleg că este foarte greu pentru familie să treacă peste asta”.

Un verdict în acest caz este așteptat în luna decembrie, notează sursa citată.

Tatăl fetei este Dr. Clemens Ladenburger, un avocat care este mâna dreaptă a Directorului Juridic al Comisiei Europene. Pe data de 26 octombrie, el și soția sa Frederika, au dat un anunț de comemorare în amintirea Mariei, în ziarul Frankfurter Allgemeine.

„Maria a fost timp de 19 ani singura rază de soare pentru familia noastră, și așa va rămâne. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru acest dar, care l-a făcut pentru noi. Suntem siguri că ea este acum în siguranță cu el”, a fost mesajul dr. Ladenburger.

Imigrantul afgan a mai fost condamnat

Potrivit presei germane, imigrantul a mai fost condamnat, în 2013, la zece ani de închisoare, în Grecia, după ce ar fi împins o tânără, de pe o stâncă, în Corfu.

Însî, în octombrie 2015, el a fost eliberat condiționat, moment în care a fugit. Autoritățile din Grecia au emis un mandat de arestare pe teritoriul țării, însă nu au anunțat Interpolul în acest caz.

În acest condiții, Hussein Khavari a putut cere azil politic în noiembrie 2015, când a ajuns în orașul Freiburg, din Germania.

De asemenea, se pare că acesta se face vinovat de violarea unei tinere de 12 ani în țara sa de origine.

Loading...
loading...