DETINUT gasit MORT in penitenciarul RAHOVA. Era bolnav si cu un picior amputat


Un deținut de 33 de ani a murit în spitalul Penitenciarului Rahova după ce a fost extrădat din Anglia. Suferea de mai multe boli, iar familia şi avocaţii tânărului acuză că detinutul nu a primit niciun fel de tratament.

Din primele informații reiese că singurele medicamente primite ar fi fost nişte pastile pentru somn. Tânărul avea şi un picior amputat.

„El era bolnav psihic, suferea de schizofrenie. A fost condamnat în Anglia pentru furt. A fost extrădat în România pentru o altă pedeapsă primită aici, pentru furt dintr-un magazin, că i s-a părut că acolo e diavolul”, a declarat, la România TV, Alexandru Enache, avocatul băiatului.

Avocatul tânărului spune că în spatele gratiilor la Penitenciarul Rahova nu a primit medicamentele necesare. I s-ar fi dat doar nişte pastile de somn, până când a intrat în insuficienţă respiratorie.
„Am insistat cam 3 zile la rând şi starea lui medicală s-a agravat. Abia pe 28 a fost transferat la spital public”, a spus avocatul.

Angajaţii penitenciarului nu ar fi fost de acord nici măcar să-l lase internat într-un spital de stat, asta deşi medicii de la Spitalul Nasta ar fi spus că nu mai poate fi transportat.

Sursa:evz.ro

Loading...

Lasă un răspuns