ALERTA. DEZASTRU si HAOS TOTAL în sistemul medical! Pacientii in MARE PERICOL! De ce nu vor mai putea primi pacienții bilete de trimitere


Este haos total în sistemul sanitar și o criză fără precedent! Pacienții sunt cei care au deja de suferit, pentru că, în ciuda faptului că sunt asigurați medical, nu pot primi trimieri. Deși cei de la ministerul Sănătății și CNAS au încercat să țină ascuns, în curând va izbucni un scandal monstru și se preconizează o criză fără precedent.

Adio bilete de trimitere

Medicii de familie din județul Dâmbovița sunt purtați pe drumuri pentru a putea achiziționa bilete de trimitere și a răspunde nevoilor pacienților. Doar că reprezentanții Casei de Asigurări Dâmbovița spun că traversează o criză și în ultimele luni au distribuit doar un număr foarte mic de trimiteri.

Acum spun că nu mai au deloc trimiteri și în curând medicii de familie nu vor putea să-i mai ajute pe pacienți din acest punct de vedere. Cei de la CAS Db dau din umeri și spun că nu știu când se va rezolva situația. Între timp, medicii trebuie să irosească din timpul dedicat pacienților, să-și consume banii din buzunarul propriu pentru a face drumuri la CAS Db și a încerca să facă rost de trimiteri. Același lucru se întâmplă în aproape toată țara.

Viața bolnavilor de cancer, din nou în pericol

Din nou viața bolnavilor de cancer este pusă în pericol, din cauza lipsei unui medicament citostatic vital pentru ei. Este vorba despre Cisplatin. Pe lângă acesta, nu se mai găsesc nici Bleomicin, Osetron şi Folinatul de calciu.

„Am ajuns într-o situaţie nu de lumea a treia, de lumea a patra, de lumea a cincea, dacă există o asemenea definiţie. Iar cei care sunt responsabili nici măcar nu se obosesc să vină să stea lângă noi”, a explicat Robert Popescu, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România.

Dezastrul din Sănătate este unul fără precedent, iar funcționarii care au comis aceste erori (intenționate sau nu) continuă să ocupe funcții cheie pentru care sunt plătiți regește. În acest timp, cel care suferă este pacientul, a cărui viață este pusă în pericol de acest sistem care s-a defectat total în ultimii doi ani.

Bolnavii de cancer nu pot beneficia nici de operații prin tehnica robotică, disponibilă în România.

Loading...