DEZASTRU pentru români! Au anunțat acum! Nimeni nu scapă

Sfârșitul de an aduce un nou dezastru pentru buzunarele românilor, după ce s-a anunțat acum că vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar pentru un produs de care depindem toți.

Suntem din nou în faşa unui dezastru. Românii vor scoate mai mulţi bani din buzunare pentru gaze după ce Agenţia Naţională pentru resurse minerale a fost schimbat modul de calcul al preţului de referinţă.
Liberarul Virgil Popescu spune că preţul gazelor va creşte chiar si cu 10 la sută, după ce anul acesta şeful Agenţiei Naţionale pentru resurse minerale a dat un ordin prin care a schimbat modul în care se calculează redevenţele, lucru care s-ar putea transforma într-un dezastru pentru români.
În prezent, în România gazul natural este vândut cu 90 de lei pe megawatt pe oră, în timp ce de la austrieci se vinde cu 120 de megawatt.
Situaţia pare să fie oficială după votarea propunerii legislative de modificare a sistemului fiscal aferent exploatărilor de gaze onshore prin care taxele plătite la stat de marii producători se vor dubla. Astfel, Petrom şi Romgaz riscă să rămână doar cu 5% din preţul la care vor vinde gazele.
Mai concret, în cazul în care legea va trece sub această formă, nu doar producătorii vor avea de suferit ci şi consumatorii. Preţul gazelor ar urma să crească simţitor.
Loading...