Dezvăluire BOMBĂ despre Viorica DĂNCILĂ: Cine este noul CONSILIER pe probleme sociale! Detalii EXPLOZIVE


Potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, premierul Viorica Dăncilă are un nou consilier pe probleme sociale. Este vorba de Ilie Mario Rafael, fost șef de cabinet al lui Codrin Ștefănescu.

Rafael a fost numit prin Decizia numărul 267 din 1 octombrie 2018 ”privind numirea domnului Ilie Mario Rafael în funcţia de consilier de stat pe probleme sociale în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului”, publicată în Monitorul Oficial nr. 834 din 1 octombrie 2018.

”Cel care s-a ocupat ca Liviu Dragnea să fie escortat de la Înalta Curte a fost Mario Rafael, personaj inventat politic de Marian Vanghelie, trecut pe la PDL şi ajuns şeful de cabinet al lui Codrin Ştefănescu”, dezvăluia anul trecut ziarul Adevărul.

Ziarul Adevărul a publicat în octombrie 2017 un portret al lui Ilie Mario Rafael. ”Practic, este aghiotantul bun la toate, îi rezolvă lui Codrin toate problemele, cum a fost şi cea de la Înalta Curte, când trebuia să-l scoată de acolo pe Dragnea. Mario Rafael are şi o sală de culturism în Rahova, aşă că nu i-a fost greu să găsească imediat nişte băieţi din cartier“, au declarat surse politice pentru Adevărul.

În 2010, controversatul personaj Ilie Mario Rafael publica pe contrul său de Youtube un clip de autoprezentare.

În 2015, Mario Rafael şi-ar fi depus candidatura pentru un post la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), însă şi-a retras singurul dosarul, în mod ciudat, înainte să fie votat de Parlament.

Adevărul mai scrie că Ilie Mario Rafael ar fi rudă cu fostul lider al partidei romilor, Nicolae Păun, care l-ar fi numit chiar în 2012 lider al filialei Bucureşti. Mario Rafael ar fi lucrat şi pentru fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie.

Potrivit unor surse citate de Adevărul şi preluate de G4media, în 2009, în urma înţelegerii PSD – PDL, ”Agenţia Naţională pentru Romi (ANR) a picat la PSD, iar Vanghelie a vrut să-l pună pe Mario Rafael şef acolo. Numai că Rafel nu avea şcoală, dar, ca să nu-i scape instituţia printre degete, l-a numit pe Robert Iapornicu, vărul său. Aşa că Mario Rafael a rămas şef din umbră“.

Potrivit un CV publicat pe pagina de Facebook a deputatului PMP, Robert Turcescu, Ilie Mario Rafael (43 de ani) a ocupat funcţia de preşedinte executiv la PSD sector 5 din februarie 2015. În perioada mai 2013 – ianuarie 2015 menţionează funcţia de consilier cabinet secretar general adjunct la PSD. În CV nu menţionează nici un fel de studii, singurul loc de muncă fiind la PSD.

Loading...