Aflată în una dintre cele mai bogate țări din lume, premierul Viorica Dăncilă a prezentat proiecte de investiții de pe vremea lui CEAUȘESCU!Aflată la un forum de afaceri organizat la Doha, în Statul Qatar, premierul Viorica Dăncilă a prezentat o broşură cu proiecte iniţiate încă de pe timpul lui Ceauşescu, dar şi un film de prezentare a proiectelor pregătite de Romania pentru a fi dezvoltate in parteneriat public privat, scrie adevarul.ro.

Printre proiecte se numără unele de miliarde de euro, precum autostrăzi, aeroport în sudul Bucureştiului, canalul Dunăre-Bucureşti, canalul de irigaţii în Bărăgan, dar şi Tarniţa-Lăpuşteşti, spitale, resort de lux în Costineşti, pârtie de ski în Făgăraş etc.

Canalul Dunăre-Bucureşti a fost plănuit pentru a face posibil transportul naval între capitala României şi Marea Neagră prin intermediul Dunării. Lucrările de executare au început în 1986.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezidat, miercuri, un forum economic organizat la Doha cu prilejul vizitei sale oficiale în Statul Qatar, context în care a prezentat principalele oportunităţi de investiţii din România în domenii precum infrastructura, agricultura, turismul şi sănătatea.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, evenimentul a reunit numeroşi oameni de afaceri qatarezi, a căror delegaţie a fost condusă de prim-vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din Qatar, Mohammed bin Ahmed Bin Towar Alkuwari.

Forumul economic a urmărit promovarea proiectelor în parteneriat public-privat aprobate de Guvernul României, precum şi analizarea perspectivelor cooperării bilaterale româno-qatareze, cu accent asupra colaborării economice şi investiţionale, precizează Guvernul.

Premierul român a punctat interesul de a aprofunda şi diversifica raporturile economice, inclusiv prin consolidarea relaţiilor între mediile de afaceri din cele două state. De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă a subliniat recenta reglementare şi implementare a legii parteneriatului public-privat, care deschide noi oportunităţi de cooperare economică între România şi partenerii săi, se arată în comunicat.

Şeful Executivului român a evidenţiat faptul că Statul Qatar este un partener comercial important al României în regiunea Golfului, ea prezentând ”principalele oportunităţi de investiţii din România”.”Totodată, a încurajat activ oamenii de afaceri qatarezi să investească în sectoarele de interes din ţara noastră, precum infrastructura, agricultura, turismul şi sănătatea, prezentând o serie de proiecte prioritare. În acest sens, premierul român a evocat poziţia geo-strategică a ţării noastre şi parcursul ascendent al economiei româneşti, din ultimii ani, ca argumente care să susţină atractivitatea pieţei investiţionale româneşti”, precizează sursa citată.

 

Nu rata promotiile! VEZI ULTIMELE OFERTE DE LA eMAG! Click aici!

Loading...