Dezvăluiri BOMBĂ despre Tăriceanu și Dragnea: Giuliani a RECUNOSCUT!

Rudolph Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump, a recunoscut că a fost plătit să trimită scrisoarea în care critica lupta anticorupție din România mai multor oficiali români

El a declarat în ultimele ore pentru presa americană că scrisoarea sa nu are legătură cu guvernul american, transmite Digi24.

Pe de altă parte, Giuliani a precizat că a fost contactat de Departamentul de Stat în legătură cu această scrisoare şi că a discutat cu cel puţin un oficial român, fără a-l nominaliza. El a mai afirmat că poate ar fi trebuit să menţioneze în document că nu reprezintă poziţia preşedintelui Donald Trump.

Scrisoarea lui Rudolph Giuliani a fost intens dezbătută în România, în ultimele zile. Despre ea au vorbit şi Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, liderii coaliţiei PSD-ALDE.

Liderii coaliţiei PSD-ALDE au avut numai cuvinte de laudă despre scrisoarea plătită, ba chiar au anunţat că „o parte din problemele semnalate îşi vor găsi rezolvarea în noile legi ale Justiţiei.”

Avocatul preşedintelui SUA a fost plătit de o firmă de consultanţă ce aparţine fostului director FBI Louis Freeh, care este avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu.
Liviu Dragnea:

Concluzia amară a acestei scrisori este că încrederea în sistemul de Justiţie din România este serios zdruncinată în faţa partenerilor externi şi a investitorilor străini. Domnul Giuliani pune cu adevărat degetul pe rană – o rană care este încă deschisă şi pe care România va trebui să o trateze tranşant şi cu mult curaj, dacă mai vrem să rămânem în familia statelor democratice din spaţiul Nord-Atlantic.

Când acesta vorbeşte despre încălcarea gravă a drepturilor omului şi a principiilor statului de drept în România, prin protocoalele secrete dintre SRI şi DNA, prin intimidarea judecătorilor şi a martorilor sau prin ascultarea excesivă a telefoanelor, atunci Occidentul va privi cu mai multă atenţie la abuzurile îngrozitoare care s-au comis în ţara noastră în numele luptei anti-corupţie.

Preşedintele Iohannis nu mai poate pretinde că nu e nimic grav sau că încă nu a lecturat scrisoarea domnului Giuliani. O astfel de poziţie nu ar face decât să întărească percepţia publică larg răspândită că domnia sa este tributar Statului Paralel, pe care l-a protejat până acum.
O parte din problemele semnalate de domnul Giuliani îşi vor găsi rezolvarea în noile legi ale Justiţiei. Altele urmează să fie soluţionate prin pârghii legale şi constituţionale.

Este interesantă propunerea domnului Giuliani de constituire a unei comisii de judecători internaţionali care să analizeze şi să se pronunţe cu privire la impactului protocoalelor secrete asupra sistemul de justiţie. O astfel de comisie s-ar ridica deasupra partizanatelor politice din România şi ar pune capăt propagandei mincinoase care a atacat furibund orice acţiune legitimă a Parlamentului de a demonta acest Stat Paralel şi de a restabili independenţa judecătorilor.

Loading...