DEZVALUIRI. Cum a murit, de fapt, Nicu Ceausescu?


Absolvent al Facultății de Fizică, părinții îi hărăziseră o carieră politică, lui Nicu Ceaușescu

Cu toate acestea, el a avut o relație destul de tensionată cu ei, în ultima parte a vieții acestora.

Nicu a fost prim-secretar al CC al UTC, iar din 1987, a devenit prim-secretar al PCR Sibiu.

El s-a căsătorit cu Poliana Cristescu în anul 1983, iar doi ani mai târziu, cei doi divorțau

Acuzat inițial pentru genocid, omor deosebit de grav și subminare a economiei naționale, a fost condamnat în cele din urmă la doar cinci ani pentru nerespectarea regimului munițiilor și armelor de foc.

Ulterior, cel supranumit “Prințișorul” s-a îmbolnăvit de ciroză. A decedat în clinica Allgemeines Krankenhaus der Stadt Wien (AKH) din Viena în septembrie 1996.

După moartea sa, au început să circule tot felul de teorii ale conspirației.

Dacă pe raportul medical era scris negru pe alb că a murit din cauza unei ciroze, în spațiul public s-au lansat informații cum că ar fi fost ucis! Iar în această poveste ar fi fost implicată inclusiv Dana Radu, ultima iubită a lui Nicu Ceaușescu.

Serghei Mizil, unul dintre cei mai apropiați prieteni ai fiului cel mare al lui Nicolae Ceaușescu a făcut lumină în acest caz.

“Nicu se comporta foarte dificil, după ce a pierdut totul: părinții au murit, a făcut închisoare, avea o viață neîmplinită, asa se simțea.

A început să bea pe ascuns, ținea băutura și în baie, ca să nu-l vadă cineva. S-a discutat la acea vreme că Dana, împreună cu serviciile secrete, i-ar fi dat multă băutură, ca să-l omoare.

O idioțenie! Ea l-a iubit enorm, astea sunt legende, chiar i-a fost alături! Nu doar la bine, ci și la rău. Am văzut cu ochii mei cât de multe suporta la el”, le-a spus Mizil celor de la Cancan, într-un interviu acordat cu ceva vreme în urmă.

Acesta a mai spus că deși au fost mulți care au încercat să-l salveze, Nicu Ceaușescu tot și-a găsit sfârșitul din cauza afecțiunii la ficat.

“Au fost mulți care au încercat să-l salveze pe Nicu Ceaușescu din decadență, cum ar fi Lucescu, Gino Iorgulescu sau Copos, însă degeaba. Tot de ficat a murit!”, susține Mizil.

Sursa:huff.ro

Loading...

Lasă un răspuns