Dezvăluiri incendiare din interiorul PSD. Vâlcov și Teodorovici, dați în gât

Marți s-au purtat discuții pe tema alocărilor bugetare pentru administrațiile locale. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a precizat că miercuri va prezenta varianta finală, însă primarii ameninţă cu proteste în faţa Guvernului, dacă propunerile nu le sunt acceptate.

Primarul social-democrat al Buzăului, Constantin Toma, a declarat, referitor la întâlnirea de marţi cu Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici, pe tema alocărilor bugetare pentru administraţiile locale, că aceştia ar fi încercat să-i învrăjbească pe primari şi pe preşedinţii de consilii judeţene.

Toma a mai arătat că administraţiile publice locale nu se mai pot descurca cu banii ce le sunt distribuiţi de la Bucureşti şi că acest mod de distribuire a sumelor de la centru nu este corect, ţinând pe loc municipiile şi judeţele. „Dacă Guvernul vrea să ne ia din bani, să ne ia şi din atribuţii”, a declarat Toma.

Primarul Buzăului a declarat, miercuri, pentru News.ro, că a participat la întâlnirea de marţi cu consilierul premierului Dăncilă, Darius Vâlcov, şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, în care s-a încercat ca „primarii să fie întorşi unul împotriva celuilalt”.

„A fost o întâlnire lungă în care domnul Vâlcov şi domnul Teodorovici au încercat, şi sper că nu au reuşit, să ne pună unii împotriva altora: primarii de municipii împotriva primarilor de oraşe, primarilor de comune şi preşedinţilor de consilii judeţene. Am fost circa 30 de primari de mari oraşe, poziţia primarilor a fost foarte clară şi am votat în unanimitate, în sensul să nu mai împărţim sărăcia: banii care se strâng la Bucureşti sunt bani care se strâng din unităţile teritoriale şi trebuie să ni se dea mai mult. În Uniunea Europeană se dă între 30 şi la 60 la sută din bugetele naţionale pentru funcţionare şi pentru investiţii în localităţi. Trebuie să înţeleagă că dacă se dezvoltă localităţile se dezvoltă şi ţara”, a declarat primarul Buzăului.

Toma a adăugat că nu este corect ca banii să se strângă la Bucureşti, iar de aici să fie împărţiţi localităţilor.

Primarii de municipii au transmis, miercuri, că cer în continuare o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, după ce la discuţiile de marţi au participat doar consilierul acesteia Darius Vâlcov şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

De asemenea, primarii reiterează ideea că vor alocarea unei treimi din bugetul naţional către autorităţile locale, măsura fiind în acord cu realităţile europene.

 

Loading...