DEZVALUIRI INCREDIBILE. Soferii Companiei de TAXI UBER, acuzati de AGRESIUNI SEXUALE,VIOLENTE si alte INFRACTIUNI

Poliția londoneză acuză oficialii Uber că au mușamalizat nu mai puțin de 48 de agresiuni sexuale comise de șoferii companiei și că ar fi împiedicat desfășurarea anchetelor în privința altor infracțiuni raportate de clienții Uber, scrie Daily Mail.De asemenea, compania este acuzată că nu a raportat infracțiuni grave comise de șoferi și că a obstrucționat anchetele poliției.

Șeful poliției transportului de tip taxi din Londra, Neil Billany, susține, într-o scrisoare adresată companiei care se ocupă de transporturi în Londra, Transport for London (TfL), și interceptată de The Sunday Times, că Uber, care operează în 633 de orașe din lume, pare să decidă de capul ei care sunt infracțiunile ce trebuie raportate la poliție.

El susține că această companie a ales să anunțe poliția doar asupra unor infracțiuni minor, astfel încât sî nu-i fie afectată reputația.

„Uber ia decizii care afectează siguranța și securitatea publicului, acoperind infracțiunile comise de șoferi, cum ar fi, de exemplu, cel puțin șase agresiuni sexuale asupra pasagerilor. Într-un astfel de caz, Uber a continuat să se folosească de serviciile șoferului respectiv, care a comis apoi o nouă agresiune sexuală asupra unei alte pasagere. Dacă Uber ar fi anunțat despre primul incident, putem presupune că al doilea nu ar mai fi avut loc”, susține Neil Billany.

Daily Mail notează că în perioada februarie 2016 – februarie 2017, Scotland Yard a înregistrat 48 de plângeri privind agresiuni sexuale comise de șoferii Uber, multe dintre acestea fiind înaintate de pasageri.

Informațiile din scrisoare respectivă au fost analizate și de Caroline Pidgeon, președintele Comitetului de conducere a TfL. Aceasta susține că aceste incident sunt extrem de îngrijorătoare.

„Această aparentă mușamalizare a unor infracțiuni atât de grave este rușinoasă”, a declarat Caroline Pidgeon.

Licența Uber pentru orașul Londra a fost reînnoită în luna mai, însă în septembrie ar putea fi analizată din nou ca urmare a acestor dezvăluiri.

Sursa:observator.tv

Loading...
loading...

Niciun comentariu până acum

Lasă un răspuns