DEZVALUIRI INCREDIBILE în urma asasinării JURNALISTULUI Jan Kuciak: Mafia calabreză e pe cale să se extindă către Est


Un procuror calabrez face dezvăluiri incredibile după ce mai mulţi oameni de afaceri italieni au fost arestați în cazul asasinării jurnalistului slovac Jan Kuciak.

Poliţia slovacă a anunţat joi că a arestat mai mulţi oameni de afaceri italieni citaţi în ancheta jurnalistică vizând corupţia la nivel înalt a jurnalistului asasinat Jan Kuciak, care-i suspecta de legături cu mafia.

Șeful poliției din Slovacia, Tibor Gaspar, a declarat că această operaţiune a avut loc ”în legătură cu cazul asasinării lui Jan Kuciak şi cu persoane numite în mai multe rânduri de presă, inclusiv în ultimul articol al lui Jan Kuciak.

”Da, putem numi asta pista italiană. Piese în vederea condamnării au fost confiscate, iar persoane reţinute. Ele vor fi interogate”, a declarat Gaspar.

Mafia calabreză ‘Ndrangheta, în spatele asasinatului?

Potrivit presei slovace, este vorba despre omul de afaceri italian Antonino Vadala şi de mai mulţi membri ai familiei sale, pe care Jan Kuciak îi suspecta de legături cu mafia calabreză ‘Ndrangheta.

Jurnalistul în vârstă de 27 de ani lucra la site-ul aktuality.sk, care aparţine grupurilor german Axel Springer şi elveţian Ringier, specializat în anchete de investigaţii.

Un procuror italian din Calabria, Nicola Gratteri, susține că ”este posibil ca în spatele omuciderii să se afle familii calabreze.

”Este evident că ‘Ndrangheta este capabilă să facă aceste lucruri. ‘Ndrangheta este înrădăcinată, nu infiltrată, nu doar în toată Italia, ci şi în ţări europene ca Germania, Elveţia și în Europa de Est, în afară de Slovacia, în Bulgaria şi în România. ‘Ndrangheta este pe cale să se extindă către Est. Ea se duce acolo unde este putere, bani de administrat, oportunităţi de profitat”, a spus joi Gratteri, într-un interviu pentru un post italian de radio.

Sursa:observator.tv

Loading...