elevi-scoala-profesor-Oksana-Kuzmina-shutterstock-800x534

Ministrul Educatiei a propus schimbarea Statutului Elevului, astfel incat elevii sa aiba dreptul o data pe semestru sa acorde note profesorilor de la clasa. Mai mult decat atat, notele primite in urma testelor, vor fi justificate oral de profesori atunci cand elevi cer acest lucru. Exista o limita totusi. Nu trebuie sa treaca 5 zile de la aflarea notei.

In plus, daca parintii si elevii nu sunt multumiti de argumentele orale aduse de profesorul clasei pentru notele date, ei pot face cerere la director pentru ca lucrarea sa fie corectata de un alt profesor din scoala/liceu. Daca diferenta dintre prima nota si a doua este de un punct, nota va fi schimbata.

Elevii vor avea voie din toamna anului 2016 sa protesteze de doua ori pe an, anuntand inainte intentia de a protesta.

VEZI SI: VESTE BUNA PENTRU PARINTI SI COPII. Schimbarea pe care o asteptau de multa vreme, va avea loc din toamna acestui an

O alta decizie este aceea de a da voie elevilor sa foloseasca mobilul in timpul orelor atat timp cat o fac cu acordul profesorului sau la cererea lui, petru a se informa in legatura cu subiectele dezbatute in timpul orelor de curs.

Si elevii au de respectat anumite reguli. Daca vor acumula mai mult de 40 de absente, vor fi exmatriculati, putand sa mearga la scoala abia anul urmator si la o alta unitate de invatamant.

 

Loading...
loading...