Caz şocant în Marea Britanie, unde un scandal medical în care e implicată o doctoriţă româncă a ajuns în paginile unuia dintre cele mai mari ziare din Insulă. Dailymail scrie povestea unei tinere care a apelat la o operaţie plastică pentru a-şi îmbunătăţi aspectul sânilor şi care s-a trezit că o parte a acestora a necrozat.

Kirsty Adam, 24, din Glasgow, a vrut să îşi ridice sânii şi a plătit pentru asta 6.000 de lire firmei Transform Medical Group. Numai că după operaţie, sânii s-au înegrit, iar sfârcurile i-au necrozat. Părţi importante de ţesut mort au trebuit îndepărtate. Medicul care a efectuat operaţia, o româncă, nu mai are drept de practică în Marea Britanie.

Chirurugul care a operat-o pe Kirsty se numeşte, conform sursei citate, Dana Vasilescu, aceasta părăsind Marea Britanie în urma unei anchete şi fiind ştearsă din registrul Consiliului Medical General. În mai 2015 Kirsty a început procedurile premergătoare operaţiei şi s-a întâlnit cu doctoriţa Vasilescu. Aceasta i-a arătat pacientei fotografii cu alte femei care trecuseră, aparent, prin aceeaşi procedură chirurgicală.

Scoţianca a plătit 6.000 de lire pentru tratament, o poliţă de asigurare şi îngrijire suplimentară după operaţie. Operaţie care a avut loc pe 25 iulie 2015 la Stirling, în clinica privată BMI Kings Park. La scurt timp după intervenţie, Kirsty a revenit la clinică pentru a i se înlocui bandajele. Apoi lucrurile au luat-o razna. A descoperit că pielea sânilor i se înegrea, apăreau necroze. Şi de fiecare dată când a mai mers la cotnrol, i se îndepărtau ţesuturile deja moarte.

Pe 16 august, Kirsty a programat o întâlnire cu doctoriţa Vasilescu, după întoarcerea acesteia din vacanţă. Femeia susţine că medicul a asigurat-o că totul este în regulă. „A dat bandajele jos, s-a uitat, a spus că totul e în regulă şi a pus alţi plasturi.”, declară Kirsty, care a cerut să fie văzută şi de un alt chirurg. A fos tultima oară când a mai văzut-o pe doctoriţa Vasilescu.

Scoţianca a fos timediat trecută pe antibiotice, pentru a i se opri infecţia, iar ulterior susţine că a descoperit cum şi alte paciente ale doctoriţei Vasilescu au păţit acelaşi lucru ca şi ea. A vrut să facă plângere, dar i s-a spus că românca nu mai lucra în acea clinică.

Pe 8 august 2016, pe numele doctoriţei Dana Vasilescu apare o citaţie de la Tribunalul medical, în care i se suspenda dreptul la practică până când plângerile împotriva ei vor fi rezolvate. pe 10 februarie 2017, românca a fost ştearsă din registrele medicale. Transform a confirmat că aceasta nu mai lucrează pentru ei, dar a refuzat să ofere şi un motiv.

Kirsty nu e însă singura scoţiancă „victimă” a doctoriţei Vasilescu. Sunday Post a publicat mărturiile mai multor paciente operate de româncă, unele dintre ele fiind cutremurătoare. Tracey Folley, 29 de ani, susţine că doctoriţa Vasilescu i-a făcut implanturi prea mari într-o zonă greşită a pieptului, lucru stabilit de un medic independent, în urma unei investigaţii şi a unei plângeri. În plus, a suferit complicaţii post operatorii.

Stacey Allen e şi ea o fostă pacientă a doctoriţei Vasilescu şi susţine că de asemenea a depus o plângere, suferind de pe urma operaţiei estetice făcută de româncă.

Sunday Post şi-a trimis un reporter la Bucureşti, la Spitalul Universitar, unde Dana Vasilescu, 46 de ani, este chirurg estetician. Medicul a refuzat să discute cu reprezentanţii ziarului englez despre acuzaţiile care i se aduc la Glasgow.

Sursa:Observator tv

Nu rata promotiile! VEZI ULTIMELE OFERTE DE LA eMAG! Click aici!

Loading...